• Még másfél hét és a vendégek újra birtokba vehetik a Kabai Városi Gyógyfürdőt.

  • A kitűnő gyógyvizéről, családias hangulatáról és kedvező jegyárairól ismert fürdőben javában zajlanak a karbantartási, felújítási munkák.

Hajdú-Bihar fürdős kínálata irigylésre méltó. Hatalmas fürdőkomplexumok, mint a hajdúszoboszlói és a debreceni, feltörekvő fürdők, mint a berettyóújfalui Bihar Termálliget és kisebb, széles körben talán kevésbé ismert, de hangulatos termálfürdők itt egyaránt megtalálhatók. Utóbbiak közé tartozik a Hajdúszoboszlótól délnyugatra 20 kilométerre fekvő Kabai Városi Gyógyfürdő.

A fürdő egész évben üzemel, de így tavasszal mindig tartanak egy viszonylag hosszabb karbantartási leállást. A tavalyi évhez hasonlóan ez idén is április 1-jén kezdődött és majd május első napján nyitnak újra.

A kisváros központjában lévő gyógyfürdőben két gyógyvizes medencéből, úszómedencéből és gyermekmedencéből áll a kínálat. Utóbbi kettő szezonálisan üzemel. Ezek közül mindegyik szabadtéri medence, de a kabai fürdő különlegessége, hogy gyógyászati kezeléseket is biztosítanak, amelyek akár társadalombiztosítási támogatással is elérhetők.

A jegyáraik hagyományosan kedvezőek. A május elsején induló strandidényben egy felnőtt jegy 2200 forintba, a gyermek belépő 1320 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 1650 forintba kerül. Kabai lakosoknak ezért a három jegytípusért 1650, 980 és1320 forintot kell csak fizetni. 16 óra után pedig ennél is olcsóbb belépők is válthatók.

Kaba gyógyfürdő gyógymedence

A város helyi televíziója nemrég beszámolt a fürdőben zajló karbantartási, felújítási munkákról. A lejjebb görgetve megtekinthető videóban elhangzik, hogy cserélik az úszómedence és a gyógymedencék elhasználódott csempéit. Ezen felül a gyermekmedence egy korszerű műanyag borítást kap, valamint felújítják a fürdőépületek tetejét. A tavalyi évhez hasonlóan a nyitóhétre – idén május 4-re – egy úszóversennyel is készülnek, amire minden korosztály jelentkezését várják.


Kabán egy meglehetősen kedvező összetételű gyógyvíz tör a felszínre. A víz gyógyhatásáról korábban itt írtunk.