• Elképesztően sok bevételt hozott tavaly a Széchenyi Gyógyfürdő; fővárosi fürdők népszerűségi toplistája; legújabb hazai gyógyfürdő és a legújabb hazai gyógyvíz; egykor gyógyhatást tulajdonítottak a Balaton vizének; jövő hónapban nyit a Szent Gróth Termálfürdő.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Budapest legemblematikusabb fürdőjének a Széchenyi Gyógyfürdő számít, minden évben rengeteg turista keresi fel, de sok hazai törzsvendége is van. Az elmúlt évben 1,3 millió vendéget vonzott a patinás gyógyfürdő, az éves árbevétele pedig meghaladta a 11 milliárd forintot. Van-e még idehaza olyan fürdő, amely ennél több pénzt termel? Itt megtudhatja.

Még a budapesti fürdőknél maradva: a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. működteti a fővárosi fürdők zömét, a hozzájuk tartozó fürdőknek így nézett ki 2023-ban a népszerűségi rangsora.

A héten derült ki, hogy bővült a hazai gyógyfürdők köre. 2024 eddigi részében már két fürdő kapta meg újonnan a gyógyfürdő minősítést. Ide kattintva megtudhatja, hogy merrefelé található a legújabb hazai gyógyfürdő. A gyógyvizek terén is történtek változások a közelmúltban. Két esetben inkább adminisztratív változás történt, az egyik dunántúli fürdőben pedig egy újabb termálkút vizét is gyógyvízzé minősítették.

A hazai gyógyvizekben egyébként van egy olyan speciális összetevő, ami hozzájárul a kedvező hatásukhoz. Milyen összetevőről van szó? Itt minden részletet elolvashat erről. Boka- és lábfájdalmaknál használhat-e a gyógyvizes fürdőzés, illetve milyen fürdőkezelések jöhetnek szóba? Itt olvashatja el a tudnivalókat.

Apró érdekesség, hogy régen a Balaton vizének is gyógyhatást tulajdonítottak. Balatonfüred egykori fürdőorvosa öt pontban foglalta össze, hogy milyen problémák esetén javasol egy jó kis balatoni gyógykúrát.

Május 15-én nyitják meg a Dunántúl egyik legszebb fekvésű termálfürdőjét. A Szent Gróth Termálfürdő sajnos csak szezonálisan üzemel, de nagyon sokan kedvelik a nyugodt, békés környezete és a kristálytiszta vize miatt.

ülőmedence a Zalaszentgróti Fürdőben

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.