• Ingyenes koncertek a Hungarospa strandján; új gyógyfürdők és gyógyvizek; a Balaton gyógyhatása; gyógyvizek bőrproblémára; jó hírek a tamási, a nádudvari és a nyírbátori termálfürdőkről; olcsó fürdő Észak-Magyarországon.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A hagyományoknak megfelelően idén is május elsején nyitják meg a hajdúszoboszlói Hungarospa strandfürdőjét. A nyitónapra díjmentes koncertekkel is készülnek, amiről itt olvashat bővebben.

Tavaly január óta két új gyógyfürdője és öt új gyógyvize lett az országnak. Itt megnézheti térképen is, hogy merrefelé találhatók ezek a fürdők, illetve gyógyvizek. S ha már vizek: régen a Balatont is gyógyhatásúnak tartották. Olyannyira, hogy még az Orvosi Hetilap is egy szakcikket közölt a tó vizének kedvező hatásairól.

Egy egész részletes orvosi kutatásban vizsgálták azt, hogy miért hatékonyak a termálvizek egyes bőrproblémákra. Erről itt olvashat. A tanulmányban két bőrproblémát külön is kiemeltek, amiről pedig ide kattintva talál további információkat.

Jó hírek érkeztek a Tamási Termálfürdőről. A létesítmény fedett fürdője egy 2021-es tűzesetben károsodott, ami miatt az épület egy jelentős része azóta sem használható. Most azonban megvan rá az esély, hogy néhány hónapon belül elkezdődjön a fürdőépület felújítása.

A Hajdúszoboszló közelében található Nádudvaron már régóta működik egy kisebb gyógyfürdő. Ez mostanáig csak felerészben volt az önkormányzat tulajdona, azonban a város összespórolt annyi pénzt, hogy kivásárolhassák a társtulajdonost.

Nemsokára gyerekbarát fejlesztések kezdődnek a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben. Sőt, ezen felül átépítik a kinti gyógymedencéjüket, valamint jelentős energetikai beruházást is megvalósítanak.

A végére pedig egy fürdőtipp: jó ár-érték arányú termálfürdő Észak-Magyarországon. Itt talál róla bővebb információkat.

A Mezőcsáti Termálfürdő szabadtéri medencéje

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.