• Kicsit retrós hangulatú, de megfizethető jegyárakat kínáló termálfürdő működik Mezőcsáton.

  • Szezonon kívül csak heti három nap üzemel a fürdő, de minden héten lehetőség van éjszakai fürdőzésre is.

Miskolc és Mezőkövesd között majdnem pontosan félúton található Mezőcsát. A kisváros északi határában, a Nyékládháza felé vezető út mentén egy egész évben nyitva tartó kis termálfürdő működik. Azt ugyanakkor fontos tudni, hogy nem nyitnak ki minden nap. A nyári szezonban keddtől vasárnapig, azon kívül – így jelenleg is – szűkebb medencekínálattal és csak péntek, szombat, vasárnap várják a fürdőzőket.

A fürdőben még 2020 elején kezdődött egy felújítás, ami 2021 nyarára fejeződött be. Több területen is fejlesztések történtek, de a fürdő még így megőrizte a – jó értelemben vett – retrós jellegét. A beruházás során egyébként egy élményelemekkel felszerelt családi medencével, továbbá gyerekmedencével bővült a termálfürdő kínálata. Felújították a nagy termálmedencét, a bejárati- és öltözőépületet, a fedett medence épületét és még a parkolót is.

Mezőcsáton hidrogén-karbonátos termálvíz tör a felszínre, ami ugyan hivatalosan nem számít gyógyvíznek, de ennek ellenére sokan esküsznek a kedvező hatására. Főként az ízületi és a reumatikus problémák esetén érdemes kipróbálni a vizet.

A Mezőcsáti Termálfürdő szabadtéri medencéje

Említettük, hogy szezonon kívül csak a hét utolsó három napján vannak nyitva. Péntekenként 15 és 22 óra között – azaz ekkor éjszakai fürdőzésre is lehetőség nyílik. Szombaton és vasárnap 9 és 17 óra között üzemelnek. Jellemzően a hétvégére eső ünnepnapokon is nyitva tartanak.

Még mindig a tavalyi strandszezon kezdetén bevezetett belépőárak vannak érvényben. A jegyek megfizethetők, hiszen egy felnőtt belépő 2500 forintba, nyugdíjasoknak, gyerekeknek, diákoknak 2000 forintba kerül. A szaunabelépőért pedig 700 forintot kérnek. A helyi lakosoknak a fürdőbelépők árából kedvezményt biztosítanak.

Mezőcsáti termálfürdő

Magyarország legújabb gyógyfürdőiről és gyógyvizeiről itt olvashat.