• A tavaly kezdődött felújítási munkák véget értek és a héten megnyitják a Mezőcsáti Termálfürdőt.

  • Felújított és új medencékkel, valamint egész kedvező jegyárakkal várják a vendégeket.

  • A hétfő az továbbra is szünnap.

Ahogy júliusban írtuk, gyakorlatilag befejeződött a Mezőcsáti Termálfürdő felújítása és bővítése. A szükséges szakhatósági engedélyek beszerzése miatt viszont a múlt hónapban még nem lehetett tudni a nyitás pontos időpontját. Nos, a jó hír az, hogy most már lehet tudni, ahogy a Facebook oldalukon írják: augusztus 13-án, azaz most pénteken megnyitják kapuikat a fürdőzők előtt.

A fürdő törzsvendégeit nem éri váratlanul, de aki most látogatna el először a termálfürdőbe, annak érdemes arra figyelni, hogy a hét első napja továbbra is szünnap. A többi napon 9 órától 19 óráig várják a vendégeket. A kivételt a péntek jelenti, amikor 17 órakor zárnak, de csak azért, hogy 18 órakor újra nyissanak: ezeken a napokon ugyanis 18 óra és 22 óra között éjszakai fürdőzést tartanak.

A felújított fürdő belépőárai egész barátságosak: egy felnőtt napi belépő 1400 forint, nyugdíjasoknak, gyerekeknek, diákoknak 1100 forint, a helyi lakosoknak pedig ugyanez 1100, illetve 900 forintba kerül. A pénteki éjszakai fürdőzésekre a felnőttek 1100 forintos, a nyugdíjasok és gyerekek/diákok 900 forintos áron válthatnak belépőt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton tavaly tavasszal kezdődött el a termálfürdő felújítása, amit egy 500 millió forintos állami támogatás tett lehetővé. A beruházásnak köszönhetően egy új családi medencével bővült a fürdő kínálata. Ez a medence sodrófolyosóval, masszázselemekkel, gejzírekkel van felszerelve. Ezen felül kialakítottak egy 35 négyzetméteres gyermekmedencét is. Felújították a nagy termálmedencét, a bejárati- és öltözőépületet, a fedett medence épületét, valamint a parkolót is.