• Egy vadonatúj élményfürdő, egy exkluzív strandfürdő és egy teljesen felújított kis termálfürdő.

  • Ezt a három fürdős újdonságot vártuk az idei évben.

Közel nyolc hónappal ezelőtt, december vége táján gyűjtöttük össze azt a három nagy termálfürdős fejlesztést, aminek az átadására 2021 folyamán lehetett számítani. Lassan már elfelejtjük, de azért akkor még bőven benne voltunk a járványhelyzet miatti lezárásokban… A cikkben ugyan nem emlegettük, de emiatt volt bennünk némi bizonytalanság, hogy ezek rendben meg is valósulnak-e.

Igazából a három, idén átadott fürdőfejlesztés közül csak az egyikben lehettünk 100 százalékig biztosak decemberben, ugyanis a miskolctapolcai új élményfürdő gyakorlatilag már elkészült 2020 végére, ott nem is volt kérdés a 2021-es átadás. A másik kettő beruházásnál pedig reméltük, hogy tényleg elkészülnek az idei évre, ami végül szerencsére bejött.

Miskolctapolca – Ellipsum Élmény- és Strandfürdő: ha már emlegettük, akkor kezdjük Miskolctapolca idei nagy újdonságával. Az Ellipsum június 12-én nyitotta meg a kapuit. A létesítmény magában foglalja az eddig is létező Miskolctapolcai Strandfürdőt, valamint egy teljes új, egész évben üzemelő fürdőegységet, ami nyolc fedett és két szabadtéri medencével rendelkezik. Egyébként ez volt az elmúlt évek legjelentősebb fürdőfejlesztése, ugyanis 12,7 milliárd forint állami támogatásból épült, amit a megnyitáshoz kapcsolódó költségek miatt kiegészítettek további 700 millió forinttal.

Nem egy olcsó fürdő, de a „régi” strandi részre külön is váltható belépő, egész kedvező áron. Továbbá ebben a hónapban érvényben van egy családi belépőkre vonatkozó akciójuk is.

Ellipsum fürdő Miskolctapolca

Hajdúszoboszló – Hungarospa – Prémium Zóna: nem önálló fürdőről van szó, hanem a Hungarospa strandi részén belül kialakított exkluzív részlegről, ahol szabadtéri medencék állnak a vendégek rendelkezésére. Itt különféle egzotikus tematikájú medencék várják a fürdőzőket június 19. óta: Plitvice medence, Tahiti medence, Amazonas medence, a legkisebbek számára pedig gyerekmedencét is kialakítottak. Mutatunk egy nagyon jó videót is az újdonságról (Tóth László felvételei):


A Prémium Zóna látogatásához a strandfürdőbe szóló belépőn felül egy kiegészítő jegyet kell váltani. Ez egy felnőtt belépő esetén jelenleg azt jelenti, hogy a 2800 forintos strandbelépőt, valamint egy 3500 forintos kiegészítő jegyet kell megvásárolni, ez együtt 6300 forintba kerül.

Hajdúszoboszló Prémium Zóna

Mezőcsáti Termálfürdő: ez nem egy vadonatúj fürdő, de egy 500 millió forintos beruházásnak köszönhetően lényegében teljesen megújult a létesítményt. Régóta tartott a beruházás, mert még 2020 legelején, a járvány első hullámának kezdetekor zárták be a fürdőt és ma nyitották meg újra. Új medencék is épültek, de a régi nagy termálmedencét felújították, ahogy a bejárati- és öltözőépületet is.

Egész kedvező árakon látogatható a megújult termálfürdő, hiszen egy felnőtt belépő 1400 forintba, a nyugdíjas és gyermek jegy pedig 1100 forintba kerül. Helyi lakosoknak még ebből is jár némi kedvezmény. Aki mezőcsáti fürdőlátogatást tervez, az figyeljen arra, hogy hétfőnként továbbra sem üzemel a termálfürdő.