• Tavaly tavasszal kezdődtek felújítási, bővítési munkák a Mezőcsáti Termálfürdőben.

  • Már nem kell sokat várni arra, hogy a fürdőzők birtokba vehessék a megújult létesítményt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton régóta működik egy hangulatos kis termálfürdő. Ugyanakkor azért már megérett a felújításra a fürdő, ezért is volt jó hír, hogy két évvel ezelőtt állami támogatáshoz jutottak. Ennek keretében félmilliárd forintból úgy modernizálhatták a termálfürdőt, hogy közben megőrizze a barátságos jellegét.

A munkálatok tavaly tavasszal kezdődtek és a fürdő Facebook oldala szerint mostanra fejeződtek be. A beruházás tehát a végéhez ért, viszont a szakhatósági engedélyek beszerzése még zajlik. A nyitás pontos dátuma emiatt még nem ismert, de már nem lehet messze.

A fürdőben korábban egy fedett és három szabadtéri medence állt a vendégek rendelkezésére. A most zárult fejlesztés révén új családi élménymedence épült, sodrófolyosóval, hát- és lábmasszázs elemekkel, nyakzuhanyokkal, gejzírekkel. Épült egy 35 négyzetméteres gyermekmedence is.

Felújították a korábbi, töltő-ürítő rendszerű nagy termálmedencét. Teljes egészében modernizálták a bejárati- és öltözőépületet, továbbá a fedett medencét magában foglaló épületrészt is. Új hideg vizes kutat létesítettek, fejlesztették a villamoshálózatot és megújult a parkoló.

A mezőcsáti nátrium-hidrogénkarbonátos termálvíz a tapasztalatok szerint főleg a reumatikus és ízületi betegségekre van kedvező hatással. Reméljük hamarosan mindenki a gyakorlatban is megtapasztalhatja a víznek ezt a tulajdonságát.