• Aki keres, az még mindig találhat kifejezetten kedvező árakat kínáló gyógyfürdőket.

  • Összegyűjtöttünk olyan gyógyfürdőket, ahol legfeljebb 1500 forint a teljes árú belépő.

  • A nyugdíjasoknak még ebből is adnak némi kedvezményt.

Manapság, ha egy gyógyfürdőben 2000 forint körül válthatunk teljes árú jegyet, akkor az már az olcsóbbak közé tartozik. Sok más szolgáltatáshoz hasonlóan a gyógyfürdőbelépők ára is szépen lassan kúszik felfelé. Ezért nem a fürdőket kell hibáztatni, hiszen minden általuk igénybe vett szolgáltatás is ezzel párhuzamosan drágult az elmúlt években.

Ennek apropóján megnéztük, hogy a hazai gyógyfürdők között van-e még olyan, ahol 1500 forintért, vagy olcsóbban is válthatunk egy egész napos, felnőtt belépőt. Végül is ahhoz képest, amit látatlanban tippeltünk, egész sok gyógyfürdő elérhető ezen az árszinten. Azért az is látszik, hogy az 1000 forint alatti belépők már szépen lassan ki fognak kopni. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy kínálnak-e a nyugdíjasoknak olcsóbb belépőket. A jó hír az, hogy kivétel nélkül igen: még a kimondottan olcsó jegyárból is jár némi kedvezmény a szenior korosztálynak.

Megelőzve az ezzel kapcsolatos kérdéseket: most kifejezetten a gyógyfürdőket néztük meg, tehát azokat a létesítményeket, amelyek hivatalosan gyógyfürdőnek minősülnek. (Önmagában a gyógyvíz megléte miatt egy fürdő még nem lesz gyógyfürdő).

Nagyatádi Gyógyfürdő – 1500 forint. A Somogy megyei gyógyfürdőben pont a meghatározott összeghatárba kerül egy felnőtt belépő. Nagyatádon a nyugdíjas belépő ára 1000 forint, de délutáni jegy is váltható 800 forintért.

Békési Gyógyfürdő – 1450 forint. Békés város gyógyfürdője is kedvező jegyárat kínál. Ráadásul a nyugdíjasok még faraghatnak is ebből, számukra 1150 forintba kerül a fürdőbelépő.

Csongrádi Gyógyfürdő – 1400 forint. Nagyon jó ár-érték arányú szolgáltatást nyújt a néhány évvel ezelőtt felújított gyógyfürdő. Ráadásul náluk is van nyugdíjas kedvezmény: nekik 1200 forint a belépő.

Kaposvár – Virágfürdő – 1400 forint. Szintén jó ár-érték arányú fürdőről van szó. A kedvező ár titka, hogy az uszodába, strandra, gyógyfürdőbe külön-külön is vásárolható belépő. Aki kifejezetten a gyógyvizes medencéket venné igénybe, az igazán kedvező áron válthat belépőt. Az ifjúsági és nyugdíjas jegy ára 1100 forint, de délutáni belépőt is kínálnak.

Kiskunhalas – Halasthermál – 1400 forint. A jelentős fejlesztés előtt álló fürdő is kedvező áron látogatható. A nyugdíjas belépő ára pedig csak 1100 forint.

Tiszafüredi Gyógyfürdő – 1390 forint. Itt is várható egy komolyabb fürdőfejlesztés. A fentiekhez hasonlóan pedig a nyugdíjasok számára olcsóbb belépőt is kínálnak 1100 forintos áron.

Dunaföldvári Gyógyfürdő – 1300 forint. Szintén kedvező áron látogatható gyógyfürdőről van szó, ahol a nyugdíjas belépő 1080 forintba kerül.

Nádudvari Gyógyfürdő – 1250 forint. Hajdú-Bihar megyében nagyon erős a fürdős felhozatal. A kisebb, hangulatos gyógyfürdők kedvelőinek érdemes lehet ellátogatni erre a környékre. A nyugdíjas belépő ára csak 800 forint.

Kabai Gyógyfürdő – 1230 forint. Nádudvartól 13 kilométerre található Kaba, ahol a környéken megszokott aranybarna gyógyvízben fürödhetünk. Nyugdíjas jegy itt is van: 770 forint az ára.

Püspökladány – Sárrét Kincse fürdő – 1000 forint. Kabától délnyugatra egy másik nagyon jó gyógyfürdő várja a vendégeket, a Sárrét Kincse. Elképesztő, de még az ezer forintos teljes árú jegyen is lehet spórolni, a nyugdíjasoknak például csak 800 forint a belépő.

Kalocsai Gyógyfürdő – 900 forint. Igazi ritkaság az ezer forint alatti belépőár. Nyugdíjasoknak ugyanez 600 forint.

Szeged – Anna fürdő – 800 forint. Szeged patinás gyógyfürdője kicsit kilóg a sorból, mert alapesetben nem ennyire olcsó náluk a belépő. Jelenleg nem érhető el az összes szolgáltatásuk, csak a termál részleg üzemel hétfőtől péntekig, így visszavonásig 800 forintos egységes áron látogatható az Anna Fürdő.