• Hatmedencés fedett fürdő szaunarészleggel, valamint megújuló kültéri medencék, vizes játszótér és csúszdapark.

  • Jelentős megújulás előtt áll a Tiszafüredi Termálfürdő.

Még tavaly írtunk arról, hogy fejlesztések kezdődhetnek a Tiszafüreden található termálfürdőben, ahol egyébként minősített gyógyvíz áll a vendégek rendelkezésére. Ehhez az akkori hírek szerint 180 millió forint állami támogatást kapott a település, amiből a fürdőfejlesztéshez szükséges terveket tudják elkészíteni.

Úgy tűnik, hogy ha lassan is, de elindultak az ezzel kapcsolatos munkák, ugyanis október közepén pályázatot írtak ki a termálfürdő fejlesztéséhez kapcsolódó építési engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció elkészítésére. Ebből pedig már kiderültek részletek azzal kapcsolatban, hogy milyen jellegű beruházásban gondolkodnak Tiszafüreden.

A pályázati kiírás szerint egy új fürdőépületet alakítanának ki, ahol hat medence kapna helyet. A medencék közül az egyik kiúszós lenne és ülőmedencéket, élménymedencét, jacuzzit is magában foglalna a fedett részleg. Ezen felül szaunakertet és ehhez kapcsolódva hideg vizes merülőmedencét is építenének. A fedett fürdőben büfé és étterem is működne.

A fejlesztésnek része a jelenlegi strandi rész rekonstrukciója is. Ennek során törekednének arra, hogy a mostani medencék felépítményéből a lehető legtöbbet megtartsák. Így összességében a fürdő szabadtéri kínálata úszómedencéből, gyermekmedencéből, pancsolómedencéből, családi medencéből és termálmedencéből állna.

Mindezeken túl új termálkút, vagy termálkutak fúrásával is számolnak, a régi fedett gyógyfürdő medencecsarnokát pedig lebontanák. A tervek között van egy spray park, azaz vizes játszótér kialakítása vízpermettel, dézsával, programozható vízoszlopsorral, gejzírrel, vízágyúval és többirányú vízköpővel. Sőt, egy háromtestes csúszdapark tervezésére is szerepel a kiírásban és a termálkempingnek is építenének egy új recepciót.

Tiszafüredi termálfürdőAz ajánlatok leadási határideje 2020. november 9. A tervezési feladatok elvégzésére 300 munkanap áll rendelkezésre.