• A koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt március 15-től bezárják a Budapest Gyógyfürdői Zrt. létesítményeit.

  • Felvetődött, hogy a gyógykezeléseket folytatják, de erre nincs mód.

Gyorsan változik, hogy melyik fürdő zárt be. Ide kattintva talál egy folyamatosan aktualizált listát.

Ma délután derült ki, hogy március 15-től a tulajdonos főváros döntése értelmében nem nyitnak ki a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fürdők. Karácsony Gergely főpolgármester a mai sajtótájékoztatón felvetette annak a lehetőségét, hogy a fürdőkezeléseket ettől függetlenül megtarthatják.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. friss közleménye szerint azonban a fürdőgyógyászati kezeléseket is kénytelenek szüneteltetni, ezek ugyanis a fürdők működésétől nem függetleníthetők. A vendégek a megszakított gyógykezeléseket az újranyitást követően folytatólagosan igénybe vehetik.

A fürdőbérletek a zárva tartási idővel automatikusan meghosszabbításra kerülnek. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2020. március 17-től ingyenesen hívható zöldszámot működtet: 06-80-315-900.

A zárva tartás a társaság összes fürdőjét érinti (Csillaghegyi, Dagály, Dandár, Gellért, Király, Lukács, Palatinus, Paskál, Pesterzsébeti, Rudas, Széchenyi). A többi fővárosi fürdő közül időközben a Csepeli Strandfürdő bezárást is bejelentették. Jelen állás szerint – szombat este – a budai Irgalmasok Veli bej fürdője és az Aquaworld élményfürdő tovább működik. Ez a helyzet viszont az elmúlt napok tapasztalatai alapján gyorsan változhat. (A Veli bej időközben bezárt)

A koronavírussal és a fürdőkkel kapcsolatos cikkeinket ide kattintva találják.