• A mai kor igényeinek megfelelő fürdőt alakítanának ki Tiszafüreden.

  • Sikerült a fejlesztési tervek elkészítéséhez állami támogatást szerezniük.

A héten jelentették be, hogy jelentős, 180 millió forintos támogatáshoz jutott Tiszafüred, amiből a termálfürdő fejlesztéséhez szükséges terveket fogják elkészíteni. Az Alföldhír.hu cikke szerint a ma már kissé retro hangulatú fürdő fejlesztését sokáig az hátráltatta, hogy az üzemeltető cégben több önkormányzat is tulajdonrésszel rendelkezett, de az érdekeik eltérőek voltak. Az elmúlt években ezért a városvezetés rendezte a cég tulajdonosi szerkezetét.

Két évvel ezelőtt megszerezték a gyógyfürdő minősítést és készítettek egy megvalósíthatósági tanulmányt a fürdőt érintő lehetséges fejlesztésekről. Utóbbinak köszönhetően jutottak most állami támogatáshoz, ami nélkül az fürdőfejlesztés előkészítését sem tudták volna finanszírozni.

Az elképzelések szerint új főbejárat és főépület, további parkolók épülnek, de újabb fedett és kültéri medencékkel is bővül a tiszafüredi termálfürdő. A Szoljon.hu cikke szerint az új medencék közé fog tartozni egy gyermekmedence, valamint egy tanuszoda is. Amennyiben megvalósul a termálfürdő fejlesztése, az hozzájárulhat ahhoz, hogy a Tisza-tó egész évben vonzó turisztikai célpont legyen.

Tiszafüredi termálfürdőA tiszafüredi termálfürdő az 1950-es évek óta működik. A fürdőben jelenleg négy medence található: két gyógyvizes, valamint egy strandmedence és egy úszómedence. Az alkáli-hidrogénkarbonátos tiszafüredi gyógyvíz mozgásszervi betegségek, porckorong betegségek, izombénulással és -sorvadással járó ideggyógyászati betegségek, valamint egyes nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas.