• Nem volt mindig ideális a tavaly nyári időjárás, ennek ellenére 2018-ban is növekedett a Zalakarosi Fürdő vendégforgalma.

  • Idén több újdonság is várható a fürdőben, valamint újra víz kerülhet a termáltóba.

Kiemelkedő üzleti évet zárt tavaly a Zalakarosi Fürdő, a látogatók száma 5 százalékos növekedéssel meghaladta a 650 ezret – közölte a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az MTI-vel. Cziráki László elmondta, hogy a 2011-es mélypont óta – amikor mintegy 500 ezren váltottak belépőt – folyamatos emelkedett a vendégforgalmuk.

Az üdülőhely önkormányzatának többségi tulajdonában lévő fürdő tavalyi árbevétele mintegy 100 millió forintos növekedéssel meghaladta az 1,8 milliárd forintot.

A vezérigazgató elmondása szerint 2018-ban 14 százalékkal nőtt a komplex, vagyis a zalakarosi fürdő egész területére belépést biztosító jegyek eladása. A komplex jegyekből már több fogyott, mint az alap belépőkből. A növekedés pedig azért is örvendetes, mert a nyári szezon sok esős napja, illetve a fürdővel szomszédos termáltóból május elején elfolyt víz azért nehézségeket okozott a fürdő számára.

Az idei üzleti év készítésekor nem számoltak további ár- és látogatottsági növekedéssel, mert várhatóan bezárják a fürdővel közvetlen összeköttetésben lévő Freya Hotelt, ahol felújítási munkák kezdődnek. A tavaly indult munkálatok után pedig csak nyárra lesz kész a fürdőn belüli gyógycentrum teljes felújítása.

Zalakarosi Fürdő március 16.Terveik szerint a nyári szezonra megoldódik a termáltó vízének elszivárgását okozó cső cseréje is, felújítják a strand működéséhez elengedhetetlen, de már 30 éves, 250 köbméteres gyógyvíztárolót. Őszre új szaunavilágot is építenek 100 millió forintos állami pályázati támogatással, illetve hasonló összegű forrás segíti a háromcsillagos fürdőhotel felújítását is.

Már 2020-ra tervezett feladat a fürdő beléptetőrendszerének cseréje, illetve újdonságként egy ötcsillagos termálkemping kialakítása.

Ide kattintva megnézheti, hogy milyen volt 1980-ban a Zalakarosi Fürdő.