• Több mint tíz év után nyitnák meg újra a termálstrandot.

  • A Hevesen megvalósuló turisztikai fejlesztések részeként új szálláshelyeket is kialakítanak, de fedett uszoda is épül a településen.

Még 2017 nyarán írtunk arról, hogy Heves város szeretné újból megnyitni az évek óta zárva lévő termálfürdőjét. A 10 ezer lakosú, Egertől délre 45 kilométerre fekvő Hevesen az 1960-as évek elején találtak 47 Celsius-fokos termálvizet. A nem sokkal később megnyitott – szezonálisan üzemelő – termálfürdő fénykorában sok látogatót vonzott, jó néhány visszajáró külföldi vendégük is volt.

A termálstrand a 2006-os szezonban volt utoljára nyitva, egy évvel később viszont már zárt kapuk fogadták a fürdőzőket. Ennek oka az volt, hogy nem tudták finanszírozni a vízforgató berendezés – akkori áron 30 millió forintos – költségét. Ennek hiányában viszont 2007-től már nem nyithatott ki a termálfürdő.

Úgy tűnik, hogy mostanra megoldódott a fürdő újbóli megnyitásának a finanszírozása. A közelmúltban ugyanis 350 millió forint állami támogatást kapott a település a strand felújítására.

Ráadásul Hevesen nemcsak önmagában a fürdőt fejlesztik, hanem egy komplex turisztikai beruházást valósítanak meg. Ennek része, hogy a fürdő területén tíz családi apartmant is építenek. Egy 530 millió forintos pályázati forrásnak köszönhetően a termálfürdő közelében lévő Viczán-tavat és környezetét is rehabilitálják. Mindezeken felül 325 millió forintból egy fedett tanuszoda is épül Hevesen, továbbá egymilliárd forintból felújítják a Szepessy-Spitzer kastélyt.

A tervek szerint az építkezések, felújítások még idén elkezdődnek és ha minden jól halad, akkor 2020 nyarára adhatják át a megújult hevesi termálstrandot.

Hevesi Termálstrand terv