• Egy időben nagyon népszerű volt a szépen parkosított területen fekvő, jódos termálvizű strandfürdő.

  • Már vannak tervek a felújítására.

A 10 ezer lakosú Heves város idegenforgalmáról közölt egy cikket a Turizmus Online. Ebben beszélt arról a település polgármestere, hogy szeretnék újból megnyitni a strandfürdőjüket. Sok konkrétum nem derül ki a cikkből, de megemlítik, hogy ehhez pályázati pénzt akarnak szerezni és a strandhoz tartozó kempinget is újra kinyitnák.

Hevesen a 60-as évek elején kutatófúrások közben, 793 méter mélyen találtak egy 47 Celsius-fokos vizet adó termálforrást, amire alapozva egy fürdőt is létesítettek. A fénykorában nagyon népszerű volt a strand (1980-ban például 76 ezren keresték fel), amihez hozzájárulhatott, hogy tágas, ligetes területen működött.

Úszómedence, ülőmedence és gyermekmedence is a vendégek rendelkezésére állt. A jódos termálvízben sokan kúrálták a gyulladásos mozgásszervi panaszaikat.

Azonban a termálstrand gépészetileg elavulttá vált és 2008-ban bezárták. Tervek ugyan voltak az újbóli megnyitásra, de ezek nem valósultak meg. A Heves Megyei Hírlap például 2009-ben arról írt, hogy egy – meg nem nevezett – befektetővel közösen a város céget alapítana, így fogják felújítani és megnyitni a fürdőt…

Reménykeltő, hogy Heves honlapján külön aloldalon foglalkoznak a fürdő felújításával. Ez alapján a tervdokumentáció engedélyeztetése már folyamatban van és látványterveket is közöltek a strandfürdőről.

Hevesi Termálstrand tervMegemlítik, hogy terveznek egy második ütemet is. Ennek során a meglévő szolgáltatások köre csúszdamedencével, wellness részleggel bővülne, a termálmedencét pedig felújítanák.