• Egy különleges és egyedi vizes játszótérrel bővül a sárvári fürdő kínálata.

  • A Sárkányvár első üteme már el is készült.

“Éld át életed legnagyobb kalandját a Sárvárfürdőben és szelídíts meg egy sárkányt” – olvasható a sárvári fürdő felhívásában, ugyanis az idei szezonra megépül egy új attrakció, a Sárkányvár.

Az Eleven Kft. jóvoltából épülő vár szórakozási lehetőséget kínál a legkisebbeknek és a nagyobb gyerekeknek egyaránt. A koncepció megalkotója, az Eleven Kft. látványtervező grafikusa Kerepeszki Tamás mesél a projektről.

Sárvári Sárkányvár– Honnan jött a Sárkányvár ötlet? Miért pont sárkány?
– A vár már adott volt és ahhoz kerítettük köré ezt a sárkány világot. A várról egyből ez ugrott be nekünk. Azért volt megfelelő ez az ötlet, mert ilyen még nincs, a gyerekek is szeretni fogják, és sok lehetőség van benne. Napról napra folyamatosan bontakozott ki az elképzelésem, ahogy konzultáltam a saleses kollégával és a főnökömmel.

– Mi volt a projekt legnagyobb kihívása?
– Hogy a koncepcióból igazi interaktív Spraypark legyen. A látványnak is és a funkciójának is élnie kellett, hogy minél interaktívabb játékok szerepeljenek benne, de mégis teljesen ki legyenek használva a már meglévő dolgok és ezt nem volt egyszerű összehozni.

Sárvári Sárkányvár– Melyik a kedvenc terméked vagy részleted a koncepcióból?
– Az új része a várnak, amit pluszban építettünk hozzá és természetesen a sárkány. Ez az új központja az egész Sprayparknak. Úgy érzem, hogy jól sikerültek a játékok funkciójukat és kinézetüket tekintve egyaránt és biztos vagyok benne, hogy a gyerekek is jól fogják magukat érezni ott, sokat fognak játszani vele és ez jó érzéssel tölt el.

Elsősorban arra helyeztem a hangsúlyt, hogy a játékok a gyerekek ügyességét fejlesszék, és akár egyedül is tudjanak a gyerekek játszani, de főként csapatban legyen a legizgalmasabb, tehát valamilyen szinten fejlessze a szociális készséget is. A koncepció legegyszerűbb része a legkisebbeknek szóló játékok voltak. Mivel ezek az igazán picikéknek készültek, ott elég volt kevesebb interakció is. A bébi sárkányokat ezért úgy terveztem, hogy lágyabb vízsugárral fröcsköljenek.

További gyerekbarát fürdőtippeket talál ide kattintva.