• Amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor idén nyáron át is adják a Zalakarosi Fürdő felújított gyógycentrumát.

  • A fürdőrészlegben egy új medence is várja majd a vendégeket.

“Lesz egy újdonság a medencetérben is, hiszen egy sósvizű medencét fogunk kialakítani, ami gyakorlatilag egy tengervizes medence lesz. Emellett februárban elkezdődik az új, exkluzív szaunavilág építése is, ami 2019 végén lesz elérhető a vendégek számára” – mondta Cziráki László, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója a Kanizsa TV érdeklődésére.

A Zalakarosi Fürdő 1992-ben átadott gyógycentrumának teljes körű felújítása tavaly októberben kezdődött el. A munkálatokat 642 millió forintos saját forrásból finanszírozza a Gránit Gyógyfürdő Zrt. A gyógycentrum stílusjegyei megmaradnak, de új tetőszerkezetet, nyílászárókat és burkolatokat kap a fürdőegység, továbbá megújul a fogadótér, az épületgépészet és a vizesblokkok.

A helyi televízió felvételei szerint jól halad az építkezés, karácsony előtt már a kupolás medencetér beüvegezése is megtörtént. A megújult gyógycentrumot a tervek szerint idén nyáron fogják átadni.

A felújítás ellenére a zalakarosi termálfürdő zavartalanul üzemel, csak az említett medencecsarnok és a szabadtéri gyógykert van lezárva. Sőt, a korábbi évektől eltérően egész télen lehet használni a strandi gyógyvizes medencét.

A Kanizsa TV videóját itt tudják megnézni:

A sós vizes fürdőzés hatásáról itt olvashat.