• Szombatra országszerte programokkal és meghosszabbított nyitvatartási idővel készülnek a hazai fürdők.

  • Néhány fürdőt, illetve fürdős programot külön is az olvasók figyelmébe ajánlunk.

Július 31-én, azaz most szombaton a Magyar Fürdőszövetség szervezésében ismét megtartják a Strandok Éjszakája rendezvénysorozatot. Ahogy a listából látszik, az ország minden részéből rengeteg fürdő csatlakozott a kezdeményezéshez, van miből válogatni. Jó látni, hogy ennyire megmozgatta ez a fürdős ágazatot, a hétvégén biztosan sokan felkeresik majd a fürdőket. Remélhetőleg az időjárás sem szól majd közbe…

A hatalmas kínálatból kigyűjtöttünk hét olyan fürdőt, amelynek a meghirdetett programjai különösen jónak tűnnek. Ettől függetlenül tényleg bármelyik másik fürdőt is választják, nem fognak rosszul járni.

Budapest – Pünkösdfürdői Strand: picit rendhagyó programmal készülnek, mert nem lesz éjszakába nyúló nyitvatartás, csak egy órát húznak rá a szokásos zárási időpontra, este 8-ig tartanak majd nyitva. Viszont egész napra különféle programokkal készülnek a retro életérzés jegyében. 10 órától játékokkal, ügyességi versenyekkel, aqua fitnesszel, retro discóval, interaktív foglalkozásokkal várják a vendégeket. Déltől DJ biztosítja a zenét, de arcfestésre is lehetőség lesz, 18:30-tól pedig a legnépszerűbb ABBA slágerekkel szórakoztatják a fürdőzőket. Frissítés: ezt a rendezvényt a kedvezőtlen időjárás miatt később tartják meg!

Csongrádi Gyógyfürdő: 19 órától 23:30-ig tart majd az éjszakai fürdőzés. A zenét DJ biztosítja és az este folyamán három alkalommal szaunaszeánszokat is tartanak Csongrádon. A büfében koktélokkal, jeges italokkal várják az esti fürdőzőket.

Hajdúnánási Gyógyfürdő: este 8-tól éjjel 1-ig tart a Strandok Éjszakája Hajdúnánáson. A zenéről DJ gondoskodik, de ezen felül tűzzsonglőrök is fellépnek, buborék show is lesz, valamint éjszakai szaunaprogramokon is részt vehetnek a vendégek.

Makó – Hagymatikum fürdő: 18 órától éjfélig tart majd az esti program. DJ-vel, fürdőmozival, különleges szaunaszeánszokkal készül erre az alkalomra a Hagymatikum. Napközben is érdemes lesz ellátogatni a fürdőbe, ahol veterán járműveket lehet majd megtekinteni.

Miskolctapolca – Ellipsum Élményfürdő: a vadonatúj élményfürdőben este 8-kor kezdődnek a programok és csak éjfélkor zárnak. A DJ által biztosított zenés programok itt sem maradnak el, ráadásul látványos fénytechnikával is kiegészülnek. Az esti belépőjegyekhez egy welcome drinket adnak ajándékba.

Mórahalom – Szt. Erzsébet Gyógyfürdő: az esti program 18 órától éjfélig tart, de érdemes korábban érkezni, ugyanis 14 órától már szaunaprogramokon is részt vehetnek a vendégek Mórahalmon. 18 órától strandzenékkel, nyereményjátékokkal szórakoztatják a fürdőzőket, 21 órától Hestia tűztánc show, 21:30-tól pedig bikinivadászat is lesz.

Szekszárdi Családbarát Strand és Élményfürdő: ezen a napon este 11-ig tartanak nyitva, de egész napos programokkal készülnek. Bemutatókat tart a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió, a LED falon vetítések lesznek, 17 órától csúszdaversenyt tartanak, 21:30-kor pedig tűzzsonglőr is fellép a szekszárdi fürdőben.