• A tavaly belföldi rekordot hozó nyári hónapok után idén júliusban tovább emelkedett a vendégéjszakák száma Magyarországon – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese Zalakaroson, a Karos Korzó avatásán.

  • Az üdülőhely fejlesztése 1,6 milliárd forintból valósult meg.

Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese az új városközpontnak kialakított Karos Korzó avatásán elmondta, hogy az előzetes adatok szerint több mint 5,2 millió vendégéjszaka várható júliusban, de augusztusra is meghaladja már a 3,2 milliót a foglalások száma. Ez alapján várható, hogy a múlt évi rekordhoz képest akár tizedével is bővülhet a vendégéjszakák száma júliusban.

A zalakarosi adatokat ismertetve hozzátette, hogy az újraindulás, vagyis április óta mintegy 50 ezer vendéget és közel 160 ezer vendégéjszakát regisztráltak a Zala megyei városban, ami nagyjából 30 százalékkal haladja meg a tavalyi hasonló időszak számait. A közel 200 magyarországi fürdő között az első tíz egyike a zalakarosi, ahol – a 2030-ig tartó turizmusstratégiának megfelelve – az egészségturizmusra helyezik a fő hangsúlyt.

Novák Ferenc, a város polgármestere elmondta: az 1974 óta sportpályaként használt belvárosi terület funkcióváltásával, több mint 1,6 milliárd forint bruttó összegből alakították ki a Karos Korzónak elnevezett új városközpontot. A turizmusnak és a kultúrának egyaránt helyet adó új létesítményben és környezetében klimatizált előadótermeket, szabadtéri színpadot, gyereksarkot, fitneszparkot és futópályát, szökőkutat és vendéglátóegységeket alakítottak ki, továbbá kibővítették a szomszédos játszóteret és felújították a közeli kertmozi villamos rendszerét.

Zalakaros Karos Korzó

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy Zalakaros versenyben van, mégpedig a szélesebb régióban, hiszen jelentős fürdőfejlesztések zajlottak az utóbbi időkben a határokon túl is. Ezzel a javuló kínálattal a város úgy tud versenyezni, hogy az elmúlt évtized alatt látványosan fejlődött, – de ezzel párhuzamosan megőrizte természeti értékeit is – és ma már nemcsak az idősebb, de a fiatalabb generációknak, a családosoknak is vonzó időtöltést kínál.

(MTI)