• Hévízzel bővül a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa összefogás.

  • Megnyílik az esély arra, hogy a térségben az ország egyik legjelentősebb kulturális-kreatív régióját hozzák létre.

„Ennek természetesen nem csak társadalmi, de komoly gazdasági hatásai is lesznek, amellyel egy új fejlődési pályára tudjuk állítani a régiót és amelynek köszönhetően valódi térségi együttműködés jöhet létre” – hangsúlyozta a megállapodás kapcsán Markovits Aliz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program vezérigazgatója. A stratégiai céljaik között szerepel többek között Veszprém és a Bakony-Balaton régió turisztikai vonzerejének növelése – a magyarok és a külföldiek tekintetében egyaránt.

„A feladatunk most az, hogy megmutassuk magunkat a teljes kontinensnek. Éppen ezért, egy olyan térségi modellen dolgozunk, ami az itteni adottságokon alapul, és elsősorban a kultúrára és a kreatív iparra támaszkodva eredményez gazdasági növekedést. Ennek a modellnek elengedhetetlen része, hogy az EKF régió települései is csatlakozzanak a programhoz, s örömünkre szolgál, hogy Hévíz is, mint az egyik kiemelkedő turisztikai vonzerővel rendelkező település, a csatlakozás mellett döntött. Hisszük, hogy csatlakozásukkal még színesebbé teszik az EKF régiót” – tette hozzá Markovits Aliz.

A napokban hivatalosan is aláírásra került a 3 évre szóló együttműködési megállapodás a fürdőváros és a szervezők között. Ennek kapcsán Papp Gábor, Hévíz polgármestere kiemelte, hogy a város egészen a kezdetektől, már a program kialakítása óta, aktív résztvevője volt az EKF programnak és az együtt gondolkodásnak.

„Hiszünk abban, hogy a világ turisztikai térképén együtt, desztinációként megjelenve lehetünk csak sikeresek. Már dolgozunk azon a hévízi koncepción, ami még egyedibbé és vonzóbbá teszi az EKF projektet. Ebben elsősorban programok, rendezvények, kreatív és közösségi projektek kerülhetnek megvalósításra” – mondta Hévíz polgármestere.

A települési részvétellel (és az éves tagdíj vállalásával) a hévízi civil szervezetek is lehetőséget kapnak arra, hogy a folyamatosan meghirdetésre kerülő VEB2023 EKF pályázati felhívásokon induljanak.

Hévízhez kapcsolódó újdonság a közelmúltból, hogy lombkoronasétányt és tanösvényt adtak át, erről ide kattintva olvashat további információkat.

Hévíz Tófürdő gyógyfürdő