• 2001 nyarán nyitották meg a Szent Gróth Termálfürdőt, amit az elmúlt húsz évben sokak kedvencévé vált.

  • Ugyanakkor még lennének lehetőségek a fürdőben, ezért is jó hír, hogy átállnak az egész éves nyitvatartásra.

A Zala megye északi részén található Zalaszentgróton évtizedekkel ezelőtt, a Batthyány-kastély parkjában már működött egy strandfürdő, ami azonban megszűnt. A 90-es években már jelentős igény volt arra, hogy a kisvárosnak ismét legyen strandja és ezek a tervek végül az ezredfordulóra valósultak meg.

A fürdő építését 2000 novemberében kezdték el és 2001 nyarán, azaz pont húsz évvel ezelőtt adták át a létesítményt. Akkor még csak három szabadtéri medencéje volt a fürdőnek, a négymedencés fedett részleget néhány évvel később nyitották meg. Az eredeti tervek arról szóltak, hogy a fedett részleg révén egész évben üzemel majd a fürdő, azonban a szezonon kívüli vendégforgalom ezt nem tette lehetővé. Így azóta általában május legelejétől kezdve szeptember végéig várják a fürdőzőket Zalaszentgróton.

A helyi televízióban már tavaly év végén szó volt arról, hogy jó lenne megteremteni az egész éves üzemelés lehetőségét. A jó hír az, hogy úgy tűnik, ez ettől az évtől kezdve megvalósulhat, így ha a nyárinál szűkebb medencekínálattal is, de egész évben biztosítani tudják a fürdőzési lehetőséget a Szent Gróth Termálfürdőben.

Tényleg nagyon jó hír ez, mert maga a fürdő sokkal több lehetőséget rejt annál, hogy csak szezonálisan üzemeljen. Eleve nagyon szép természeti környezetben fekszik a város és a fürdő is. Ráadásul a termálfürdő körül bőven lenne még terület további turisztikai fejlesztésekhez. Ami biztosan sokat lendítene Zalaszentgrót turizmusán, ha épülne egy szálloda a fürdő szomszédságában. Attól kezdve végképp nem lenne kérdéses az egész éves üzemeltetés.

A termálfürdő 20. születésnapját augusztus 7-én, szombaton egész napos programokkal ünneplik. Off-road terepjáró-találkozó, főzőverseny, kovács találkozó, gyerekprogramok, koncertek is lesznek, 21:30-kor pedig egy különleges víz és tűz látvány-show-t tartanak. Ezen a napon majd 23 óráig tart nyitva a fürdő.

A helyi televíziónak Tóth István fürdővezető további tudnivalókat is elmondott a születésnapi programokról, érdemes megnézni: