• Színvonalas játszóházat és szabadtéri vizes játszóteret építenek a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben.

  • Ezzel párhuzamosan átalakítják a kinti gyógymedencét és energetikai korszerűsítést is megvalósítanak.

Bővítik és korszerűsítik a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt – számolt be a SZON. Máté Antal, Nyírbátor polgármestere az ennek apropóján tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fürdőépületben létrehoznak egy közel 300 négyzetméteres játszóházat. Ez a család legapróbb tagjainak is több órányi önfeledt szórakozást biztosít egész évben, amíg a szülők, nagyszülők a wellness részlegben, vagy a gyógymedencékben pihennek.

Ezen felül átépítik a kültéri gyógymedencét, és a strand területén kialakítanak egy vizes játszóteret is, ahol több mint 15 játékelem kap majd helyet.

Mindezeken felül egy energiahatékonysági beruházást is megvalósítanak a termálfürdőben. Ennek révén a létesítmény villamosenergia-igényét részben nem fosszilis energiahordozóval fogják fedezni. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a napelemes kiserőmű a fürdő teljes villamosenergia fogyasztásának 40 százalékát fedezi.

A helyi televízió is beszámolt a fejlesztésről (ezt lent megnézhetik). Ebben a fentieken túl elhangzott, hogy a napelempark építése gyakorlatilag már a végénél jár, hamarosan be is üzemelik. A gyógymedence átépítése, valamint a fürdőépületben a játszóház kialakítása áprilisban kezdődik és több hónapot vesz majd igénybe.

A heti fürdős program- és akcióajánlónkban egy nyírbátori kedvezményről is beszámoltunk, erről itt talál további információkat.

Ide kattintva két gyakori bőrproblémáról olvashat, amelyeknél igazoltan hatásosak a gyógyvizes fürdőkúrák.