• Ideális esetben néhány hónapon belül megkezdődhet a Tamásiban található termálfürdő fedett részlegének helyreállítása.

  • Az idei évtől a város átveszi a kemping üzemeltetését.

Siófoktól nagyjából 40 kilométerre délre található Tamási város. A településen 1973 óta üzemel egy sokak által kedvelt termálfürdő. 2011-ben egy modern fürdőépületet is átadtak, ami azonban 2021 őszén egy sajnálatos tűzesetben jelentősen károsodott.

A fürdőt ezt követően hamar újranyitották, viszont azóta a fedett medencetér nem használható. Kinti medencék, szaunavilág és a beltéri pancsolómedence jelenti a választékot. Időközben még annyi változás történt, hogy 2023 elejétől az önkormányzati tulajdonú Tamási Vagyongazdálkodó Kft. vette át a termálfürdő üzemeltetését.

A település YouTube csatornáján közzétett (lejjebb görgetve) megnézhető videó szerint hamarosan kezdetét veheti a károsodott fürdőépület rekonstrukciója. Porga Ferenc, Tamási polgármestere a videóban elmondta, hogy lezárult az a közbeszerzési eljárás, amit a 2021-es tűzesetben károsodott fürdőépület helyreállítására írtak ki. A pályázatot egy gödöllői cég nyerte meg.

Ugyanakkor feltételes közbeszerzésről van szó, ami azt jelenti, hogy a városnak még az ehhez szükséges pénzügyi forrást is elő kell teremtenie. Ennek kapcsán kormányzati támogatásra számítanak. Néhány héten belül eldől, hogy ezt megkapják-e. Amennyiben igen, akkor akár két hónapon belül szerződést köthetnek a kivitelezővel, és a legideálisabb forgatókönyv szerint még a nyár előtt elindulhatnak a fedett fürdő helyreállítási munkái.


A kemping üzemeltetésével kapcsolatos döntést is hoztak nemrég a képviselők. Eddig egy külső cég üzemeltette a kempinget, az idei évtől kezdve viszont – a fürdőhöz hasonlóan – a városi vagyongazdálkodási cég veszi át a működtetését. Várhatóan május elején meg is nyitják a kempinget.

a Tamási Termálfürdő főépülete

Néhány termálfürdőben karbantartási szünet lesz áprilisiban. Ide kattintva talál erről bővebb információkat.