• Egyes termálfürdők a következő hetekben készülnek fel a nyári strandszezonra.

  • Emiatt néhány napos, vagy akár több hetes karbantartási leállásokra is számítani kell.

Néhány termálfürdőben hagyományosan áprilisban ejtik meg a szükséges karbantartási munkákat, illetve ilyenkor készítik fel a létesítményeket a nyári szezonra. Ez egyes helyeken rövidebb, néhány napos leállást jelent, de akadnak példák hosszabb üzemszünetre is.

A Kabai Városi Gyógyfürdőben hétfőn, április elsején kezdődik a szokásos tavaszi karbantartási szünet. Ez egész áprilisban tart, majd csak május első napján nyitnak újra. Szintén hosszabb tavaszi leállást tart a Nádudvari Gyógyfürdő: mától a strandszezon kezdetéig nem látogatható a fürdő. A nyitás pontos időpontját még nem közölték, de tavaly május végén nyitottak újra.

A kisvárdai Aquacinema fürdőben (lenti képen) április 2-tól kezdődik a karbantartási szünet. Az újranyitás pontos időpontját majd később közlik. Szintén keddtől lesz zárva a Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő, náluk egy viszonylag rövidebb leállásra kell csak számítani, a munkákat ugyanis április 12-ig befejezik és április 13-án (szombaton) nyitnak újra. A Barcsi Gyógyfürdő április 8. és 11. között lesz zárva, ugyancsak karbantartás miatt. Az algyői Borbála Fürdőben is április 8-án kezdődik a karbantartási szünet, ami náluk április 13-ig fog tartani.

Aquacinema Kisvárda fedett fürdő

A Mohácsi Uszoda és Termálfürdőben március 25-én elkezdődött a nyílászárók cseréjével egybekötött karbantartás. Már nem kell sokat várni a vendégeiknek, ugyanis április 7-ig tartanak csak a munkák. Április első hetében még nyitva lesz a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő, viszont április 8-án kezdetét veszi a megszokott tavaszi üzemszünet, ami április 26-ig fog tartani. A Csongrádi Gyógyfürdőben is karbantartási leállás lesz, méghozzá április 18. és 30. között. A Lipóti Termálfürdő április 8-tól tart zárva és május 17-én nyitnak újra.

Majd a hónap közepén kell egy leállásra számítaniuk az egerszalóki Saliris Resortba látogató vendégeknek. Ez a fürdőt és a szállodát egyaránt érinti. Április 15-én, 16-án, 17-én és 18-án minden részlegük zárva tart. A szállóvendégek részére április 19-én, a fürdővendégeknek április 20-án nyitják újra a népszerű fürdőkomplexumot. A Tamási Termálfürdő április 8. és 18. között van zárva, április 19-én nyitnak újra.

Egerszalók Saliris Resort fürdő