• Partiumi és nagykunsági fürdőtippek; gyógymedencés nyakzuhanyok; változó jegyárak Buzsákon és Makón; előbb nyitott újra a Paskál; gyógyászati célú jacuzzi; Győr-Moson-Sopron fürdőtelepülései.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Hétfőn megnyitotta kapuit a 2024-es esztendő legnagyobb fürdős újdonsága, a makói Hagymatikum új részlege. Ez érintette a termálfürdő jegyárait is, amiről itt írtunk.

Nemrég változtak a fürdők működésére vonatkozó szabályok. Ezek többnyire az üzemeltetőknek jelentek megoldandó feladatokat, vagy éppen fejtörést, az egyik újdonsággal viszont mostanában sok fürdővendég is találkozhat. Ez pedig az, hogy a töltő-ürítő rendszerű gyógymedencékben nem használhatók a vízfelszín feletti élményelemek. Sokan értetlenkedtek ezen, köztük mi is, ezért megkérdeztük az illetékes hatóságot ennek a hátteréről és ők készségesen válaszoltak is.

A héten változott (bővült) a buzsáki Csiszta Fürdő nyitvatartási ideje. Ezzel párhuzamosan a jegyárak is változtak (drágultak). Az viszont jó hír, hogy bevezettek egy új jegytípust a nyugdíjasoknak. Erről itt olvashat. Nemrég akadt egy kis gond a fővárosi Paskál Gyógyfürdő termálkútjával, emiatt egy időre bezárták a létesítményt. Eredetileg úgy volt, hogy legalább április 5-ig zárva is lesznek, de végül jóval előbb újranyitották a fürdőt.

Van egy fürdős élményelem, amit eredetileg mozgásszervi problémák kezelésére találtak ki. Olyannyira, hogy eleinte csak kórházakban alkalmazták. Itt talál erről további részleteket. Melyek voltak tavaly Győr-Moson-Sopron legnépszerűbb termálfürdős települései? Itt megnézheti a listájukat.

A végére két fürdőtipp: hangulatos termálfürdő a Nagykunság szívében. Illetve egyházi termálfürdők, nem messze Debrecentől.

Hegyközszentmiklós régi termálfürdő

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.