• A partiumi Hegyközszentmiklóson két termálfürdő közül is választhatnak a vendégek.

  • A vizük nagyon jó hatású, a jegyáraik kedvezőek, egyik fürdőt a református gyülekezet, másikat a református egyházkerület működteti.

Debrecentől 53 kilométerre, a létavértesi határátkelőtől 18 kilométerre, a határ romániai oldalán található Hegyközszentmiklós község. Eredetileg a helyi termelőszövetkezet nyitott még 1971-ben egy kis termálfürdőt a feltörő meleg vízre alapozva. Sok fürdő története kezdődött így, azonban 1992-ben, a termelőszövetkezet felszámolásakor ez a fürdő nem az önkormányzathoz, nem is magánkézbe, hanem a helyi református gyülekezethez került.

A Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő megmaradt kicsi, hangulatos fürdőnek, de a nyereség visszaforgatásával igyekeznek mindig valamilyen fejlesztést megvalósítani. A termálvizes nagymedencéjük egész évben üzemel. A szezonban ezt egészíti ki egy pici gyerekmedence, valamint a két évvel ezelőtt épített, hűvösebb vizű úszómedence. Kitűnő vendéglővel és szálláshelyekkel is várják a vendégeket.

A Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő nyitvatartása nagyon vendégbarát. A hét minden egyes napján 8-tól 23 óráig üzemelnek. A jegyárak is kedvezők, a felnőtt belépő 20 lej, 14 év alatti gyerekeknek 10 lej (átszámítva nagyjából 1500 és 750 forintról van szó).

Termálmedence Hegyközszentmiklóson

Idén lesz második éve, hogy Hegyközszentmiklóson már két termálfürdő üzemel, ráadásul egymás mellett. A „régi fürdővel” szomszédos telket ugyanis évekkel korábban megvásárolta a Királyhágómelléki Református Egyházkerület, és – nagyrészt uniós forrásból – 2022-re építettek egy termálfürdőt. A KRE SPA Strand és Gyógyfürdőben szabadtéri és fedett termálmedence, továbbá élménymedence, gyerekmedence és úszómedence jelenti a választékot. S nekik is vannak saját szálláshelyeik.

Mindkét termálfürdő egész évben üzemel, és mindkettőnek megvan a maga vonzereje. A KRE SPA nyilván modernebb és van beltéri medencéjük. (A régi gyógyfürdő termálmedencéjét is lefedik télre és náluk van egy nagyon jó étterem). A fürdőbelépők ára terén az újabb létesítmény kicsit drágább. A KRE SPA esetében ugyanis a felnőtt jegy 45 lej (körülbelül 3300 forint), a nyugdíjas és diák jegy 30 lej (nagyjából 2200 forint), a 7 és 14 év között váltható gyermekjegy pedig 20 lej (átszámítva 1500 forint).

A KRE SPA hétfőnként zárva van (április elseje most kivétel lesz), keddtől péntekig 10-től 20 óráig, a hétvégén 9-től 20 óráig tartanak nyitva.

KRE SPA termálfürdő Hegyközszentmiklóson

A Hegyközszentmiklóson feltörő termálvizet egyébként krónikus, reumatikus ízületi gyulladások, ízületen kívüli gyulladások (ínhüvelygyulladás, ín- és kötőszövet gyulladás, ízület-nyálkatömlő gyulladás), poszttraumás sérülések és mozgásszervi megbetegedések kezelésére ajánlják.

Hegyközszentmiklós régi termálfürdő

Ide kattintva a Nagykunság egyik hangulatos gyógyvizes fürdőjéről olvashat.