• Minden évszakban ideális választás lehet azoknak, akik hatékony gyógyvízre vágynak, de a kisgyerekes családoknak is érdemes ide ellátogatni.

  • Rövidebb kirándulást, vagy akár többnapos üdülést is megér a Túrkeve Termálfürdő.

Túrkeve Jász-Nagykun-Szolnok és Békés határán, Szolnoktól keletre mintegy 50 kilométerre található. Az 1950-es években találtak a településen termálvizet, majd ennek révén kialakítottak egy termálstrandot, amit később fedett fürdővel bővítettek.

A Nagykunság rendkívül gazdag termálvizes fürdőkben, nagyon jó az itteni fürdőkínálat. Túrkeve fürdője talán abban emelkedik ki, hogy a gyógyulni vágyóknak, illetve a vizes kikapcsolódást keresőknek egyaránt jó választás lehet, akár kisgyerekekkel együtt utazva is – ráadásul egész évben.

A Túrkeve Termálfürdő szabadtéri részén télen és nyáron is üzemelő gyógyvizes medence mellett szezonálisan működő úszómedence és élménymedence is található. A fedett részlegben két gyógymedence, gyógyvizes gyógytorna és súlyfürdő medence, sportmedence, gyerekmedence, csúszdamedence, pezsgőmedence és egy Kneipp-taposó áll a vendégek rendelkezésére. Ezen felül, játszóház és sószoba is része az fürdő kínálatának.

Túrkeve gyógyvizes medence

A fürdőcsarnok amúgy nagyon jól áttekinthető, könnyű szemmel tartani a családtagokat. Helyben szálláslehetőség is biztosított, hiszen a termálfürdő mellett kemping is található, emellett apartmanok és egy kis szálló áll a vendégek rendelkezésére.

1991-ben kapta meg a gyógyvíz minősítést a feltörő termálvíz. Jodidos, szulfátos, nátrium-hidrogénkarbonátos összetételű vízről van szó, ami jelentős mennyiségű metakovasavat is tartalmaz. Kiválóan alkalmas reumatikus, ízületi, bőr- és nőgyógyászati betegségek kezelésére, valamint hatásos lehet műtétek és balesetek utókezelése során, illetve a mozgásszervi problémák megelőzésében.

beltéri élménymedencék a Túrkeve Termálban

Bár a túrkevei fürdő hivatalosan nem minősül gyógyfürdőnek, de gyógyászati kezelések is elérhetők, akár az egészségbiztosító támogatásával is. Ezek közé tartozik az orvosi gyógymasszázs, a súlyfürdő, a tangentor, a szénsavas kádfürdő, a víz alatti gyógytorna, valamint a szárazföldi torna és nyirokmasszázs.

A jegyárakat régóta nem emelték, egész megfizethetők, a felnőttek napi belépője 3250 forint, míg diákok és nyugdíjasok számára 3000 forint a napijegy. Emellett délután már kedvezőbb áron is vásárolhatunk belépőt, és a családi jegyekre is jár némi árengedmény. A kisgyerekek számára (6 éves korig) pedig ingyenes a belépés.

fedett fürdő Túrkevén

Akik a következő hetekben látogatnának el ide, azok számoljanak azzal, hogy egy előre bejelentett áramszünet miatt április 9-én zárva lesz a termálfürdő.

Túrkeve nemrég szerepelt a Hazahúzó című műsorban. Érdemes megnézni: