• Négy gyógyvizes fürdő, három gyógyfürdő, egy gyógyhely – egész jó a nagykunsági termálfürdős kínálat.

  • Az itteni, egész évben működő fürdők mindegyike kiváló ár-érték arányú szolgáltatást nyújt.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye délkeleti részén található tájegység a Nagykunság. Ez a terület feltárt és hasznosított termálvizekben – s így termálfürdőkben – meglehetősen jól el van látva.

Egész évben nyitva tartó termálfürdő működik Berekfürdőn, Karcagon, Kisújszálláson és Túrkevén is. Ezek mindegyike minősített gyógyvízzel rendelkezik. A berekfürdői, karcagi és kisújszállási létesítmények gyógyfürdőnek számítanak, s bár a túrkevei fürdő hivatalosan nem az, de náluk is elérhető számos fürdőgyógyászati kezelés. A fentiek közül Berekfürdő 2021-ben a gyógyhely titulust is megszerezte.

A kisújszállási Kumánia Gyógyfürdő emberléptékű, barátságos helynek számít. A régi Erzsébet Strandfürdő helyén nyitották meg a fürdőt még 2012 tavaszán. Öt beltéri, három szabadtéri medencéjük van, de színvonalas szaunavilág és gyógyászati részleg is a kínálat része. Ráadásul a fürdőhöz egy szálloda is kapcsolódik.

Kumánia Gyógyfürdő egyik medencéje, belépő

A Túrkeve Termálfürdő is nagyon jó választás lehet. A szabadtéri részen télen-nyáron üzemelő gyógymedence, szezonális úszómedence, élménymedence található. A fedett fürdőben két gyógyvizes medence, gyógytorna és súlyfürdő medence, sportmedence, gyermekmedence, csúszdamedence, pezsgőmedence, Kneipp-taposó jelenti a választékot. A fürdőnek saját szálláshelyei is vannak.

beltéri élménymedencék a Túrkeve Termálban

A karcagi Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben öt szabadtéri, három fedett medence, valamint wellness részleg, fürdőgyógyászat is található. A szállás itt is megoldott, hiszen apartman, kemping, faház is van a fürdő közelében. Újabban minden pénteken éjszakai fürdőzéssel várják a vendégeket.

az Akácliget Fürdő Karcagon a Nagykunságban

Karcagot szokás a Nagykunság fővárosaként emlegetni. Viszont a Nagykunság turisztikai fővárosának leginkább Berekfürdő tekinthető. Az ország egyik legrégebbi fürdőhelyéről van szó, hiszen 1928-ban találtak termálvizet és nem sokkal később már egy kisebb fürdőt is nyitottak. Berekfürdő sokáig Karcag településrésze volt, de 1992-ben önállósodtak. Azaz olyan településről van szó, ami a termálfürdőnek köszönheti a létét. A főszezonban tíz medencéből válogathatnak a vendégek a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdőben, de télen is egész jó a kínálat, mert a fedett részleg medencéi mellett mindig működnek kinti gyógymedencék is. A szállás pedig itt is megoldható „házon belül”, hiszen kempinggel és vendégházakkal is rendelkezik a fürdő.

Fedett medencetér Berekfürdőn

Ahogy a lentiekből látható, a belépőárak terén ebből a négyesből az Akácliget Fürdő kicsit olcsóbb , a nagyobb nagykunsági fürdők pedig nagyjából hasonló árakat kínálnak.

Felnőtt napijegy Diák/nyugdíjas napijegy
Akácliget Fürdő – Karcag 2200 1800
Berekfürdői Gyógyfürdő 3100 2600
Kumánia Gyógyfürdő – Kisújszállás 3000 2500
Túrkeve Termálfürdő 3250 3000

Itt olvashat arról, hogy milyen betegségeknél lehet hatékony kezelési mód a gyógyvizes medencefürdő.