• Továbbra is sokan telepednek le a kisebb termálfürdős településeken; Csongrád-Csanád és Vas legnépszerűbb fürdőtelepülései; újranyitott wellness központ; megoldás a Medve-tó problémájára; végéhez közeledő szolnoki fürdőfejlesztés; új szabály a gyógyvizes medencéknél; olcsó termálstrand Hajdú-Biharban.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Azok a kisebb települések, – községek, kisvárosok – ahol termálfürdő működik, már évek óta sok letelepedőt vonzanak. Olyannyira, hogy az országos tendenciákkal ellentétben ezek az üdülőhelyek növelni tudják az állandó lakosaik számát. Megnéztük, hogy a legfrissebb adatok szerint az említett településeknek hogyan alakult a lakosságszáma. Erről itt olvashat.

Melyek Vas vármegye legnépszerűbb termálfürdős települései? Illetve Csongrád-Csanádban mely fürdőhelyek vonzották tavaly a legtöbb turistát? Előbbiről itt, utóbbiról pedig itt talál további részleteket.

A héten újranyitottak egy olyan wellness központot, ami a sós gyógyvizéről ismert. Már több hónapja zárva voltak, ugyanis elhúzódott a fürdő felújítása. Erről a fürdőről itt olvashat bővebb információkat.

Szintén elhúzódik a szolnoki Tiszaligeti Strandfürdő fejlesztése. Még 2019-ben kezdtek neki a létesítmény bővítésének, de még mindig nem értek a végére. Azonban a legfrissebb hírek szerint már nincs messze az újranyitás.

A héten életbe lépett egy furcsa szabály, ami a gyógyvizes fürdőkre vonatkozik. A töltő-ürítő rendszerű medencéket használó fürdőkben nem üzemeltethetők a víz feletti élményelemek. Itt tájékozódhat arról, hogy ez mit jelent a gyakorlatban.

nyakzuhany az egyik gyógyvizes medencében

Akadt némi probléma a szovátai Medve-tóval. Nyaranta egyre kevésbé melegszik fel a tófürdő vize, ugyanis a tó sóvesztése miatt mélyebbre került a sós víztömeg. Azonban szerencsére lehet erre megoldás.

A tófürdőknél maradva: az illetékes hatóság a közelmúltban megvizsgálta a Hévízi-tó vizét. Kiderült, hogy a kifogásolt, tűrhető, jó, kiváló kategóriák közül melyikbe sorolták.

Hajdú-Bihar egyik legolcsóbb (ha nem a legolcsóbb) termálvizes strandfürdője Földesen található. Itt elolvashatja, hogy ez konkrétan mit jelent. Ráadásul fejlesztéseket is szeretnének majd megvalósítani, de úgy, hogy megmaradjon a fürdő családias jellege.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.