• Ünnepélyes keretek között ma átadták a makói Hagymatikum vadonatúj fürdőrészlegét.

  • A fürdőzők hétfőtől vehetik birtokba a medencéket.

Makó és a fürdők kapcsolata jelentős múltra tekinthet vissza, hiszen 1956-ban találtak termálvizet, és már az 1960-as évek óta működött egy fürdő a városban. Azonban az igazi nagy előrelépést a Hagymatikum Gyógyfürdő 2012-es átadása jelentette.

A Makovecz Imre tervei alapján megvalósult létesítményre nem mondható, hogy egy kaptafára készült volna, számos különleges építészeti megoldást felvonultató, különleges hangulatú épületről van szó. Ugyanakkor Makovecz eredeti terveiben egy, a 2012-ben megvalósultnál nagyobb létesítmény szerepelt. Azonban az akkori anyagi lehetőségek ennek a megvalósítását nem tették lehetővé.

A fentiek miatt már régóta napirenden volt a Hagymatikum bővítése, vagy akár úgy is nézhetjük, hogy a „befejezése”, de sokáig nem volt meg az ehhez szükséges anyagi forrás. Ebben a 2021-es esztendő eleje hozott változást, amikor bejelentették, hogy állami támogatást kap Makó a fürdőfejlesztéshez.

A Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján végzett fejlesztés megduplázza a termálfürdő eddigi kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületű – több mint 10 milliárd forintból megvalósuló – beruházás során családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző épült, továbbá kialakítottak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét is.

a makói Hagymatikum termálfürdő új részlege

Az új részleg tavaly december közepére már gyakorlatilag elkészült. Az elmúlt hónapokban megtörtént a műszaki átadás-átvétel, valamint a fürdő próbaüzeme. Ma délelőtt került sor az ünnepélyes átadásra, az érdeklődők megtekinthetik az új épületet, holnaptól pedig a fürdővendégek is birtokba vehetik az újdonságot.

Hagymatikum fürdő új részlege Makón

Csongrád-Csanád legnépszerűbb termálfürdős településeiről itt olvashat.