• A közelgő négynapos húsvéti hosszú hétvégén egyes termálfürdők zárva tartanak.

  • Illetve több fürdő a hétvége egyik napján lesz majd zárva.

A héten elkezdődik a 2024-es tavaszi tanítási szünet, illetve négynapos hosszú hétvége is jön. Ilyentájt hagyományosan sokan keresik fel a hazai termálfürdőket, pláne, hogy az időjárás is kedvezőnek ígérkezik. A legtöbb fürdő a húsvéti hosszú hétvégén is nyitva lesz, azonban akad néhány kivétel.

Ezek közé tartozik Budapesten az Irgalmasok Veli Bej fürdője. A patinás törökfürdő húsvétkor zárva szokott tartani, s ez idén sem lesz másként. Azaz március 29-én, 30-án, 31-én és április 1-jén nem látogatható a fürdő. Néhány termálfürdő majd csak jövő hétfőn, április 1-jén lesz zárva, a többi nap nyitva tartanak. A húsvéthétfői zárva tartók között lesz a gyógyvizes medencékkel is rendelkező Csurgó Városi Uszoda, a békéscsabai Árpád Gyógyfürdő, a Csepeli Strandfürdő, a Gödi Termálfürdő és a debreceni Kerekestelepi Termálfürdő.

Nem hétfőn, hanem március 31-én, vasárnap lesz szünnap a kaposvári Virágfürdőben. Akkor majd a gyógyfürdő, az élményfürdő, az uszoda és a wellness részleg is zárva lesz.

Egyes termálfürdők esetében karbantartási szünet kezdődik, ami a húsvétot is érinti. A Mohácsi Uszoda és Termálfürdőben ez már el is kezdődött, ugyanis náluk március 25-től április 7-ig tart a leállás. Azaz a mostani és a következő héten végig zárva lesznek. A Kabai Városi Gyógyfürdő ezen a héten még nyitva lesz, azonban húsvéthétfőn már nem, és egy hónapig utána sem nyit ki. A szokásos tavaszi leállást ugyanis április 1. és 30. között ejtik meg.

A Nádudvari Gyógyfürdő március 29-én és 30-án (péntek és szombat) még nyitva lesz, viszont húsvétvasárnaptól kezdődően már nem. A fürdőben szintén karbantartási szünet kezdődik, ami a strandszezonig fog tartani. A budapesti Paskál Gyógyfürdő egy műszaki hiba miatt tart zárva, és az üzemszünet várhatóan a húsvéti időszakot is érinti, leghamarabb április 5-én lehet náluk újranyitás. (Frissítés: a Paskál már a húsvéti hosszú hétvégére újranyit!)

gyógyvizes medence

Akad aztán olyan fürdő is, amit pont a húsvéti hosszú hétvégére nyitnak meg. Ide kattintva megtudhatja, hogy melyik jászsági termálfürdőről van szó.