• Múlt szerda óta zárva tart a budapesti Paskál Gyógy- és Strandfürdő a termálkút meghibásodása miatt.

  • Korábban április elejei újranyitás tűnt a legvalószínűbbnek, azonban szerencsére előbb újranyithat a fürdő.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. március 14-én jelentette be, hogy a termálkút meghibásodása miatt egy időre be kell zárni a Paskál Gyógy- és Strandfürdőt. A zárásra március 20-án, múlt szerdán került sor, és ekkor még úgy becsülték, hogy két-három hetet is igénybe vehetnek a munkák. Ez azt jelentette volna, hogy leghamarabb április 5. táján nyithat újra a Paskál.

Úgy tűnik, hogy a probléma kisebb volt a vártnál, mert a fürdő mai közlése szerint már a húsvéti hosszú hétvégére újranyitnak. Egészen pontosan március 29-én (pénteken) a fürdő nagy része várhatóan már működni fog, március 30-tól kezdődően pedig – a tervek szerint – az úszómedence is a vendégek rendelkezésére áll.

Az 1989-ben megnyitott Paskál fürdő sokáig szezonális strandként működött. 2016-ra egy jelentős fürdőfejlesztést valósítottak meg, fedett részleggel bővültek, s ez megteremtette az egész éves nyitvatartás lehetőségét.

A zuglói termálfürdő hamar népszerűvé vált, még az előzetes kalkulációkhoz képest is több vendéget vonzott. 2022-es adatok alapján a Budapest Gyógyfürdői Zrt. harmadik legtöbb vendéget vonzó létesítmények számított, csak a Széchenyi és a Gellért fürdők előzték meg. A két évvel ezelőtti 320 ezres vendégszámával (ami 20 ezer gyógyászati vendéggel is kiegészült) még olyan fürdőket is megelőzött, mint a Rudas és a Palatinus.

Paskál Pascal termálfürdő

A húsvétkor zárva tartó termálfürdőkről itt olvashat.