• Mától vehetik birtokba a fürdővendégek a makói Hagymatikum Gyógyfürdő új fürdőrészlegét.

  • Módosultak a belépők árai, de csak minimális mértékben, a helyi lakosoknak és a város vonzáskörzetében élőknek pedig jelentős engedményt biztosítanak.

Tegnap adták át a 2024-es esztendő legnagyobb termálfürdős újdonságát, a makói Hagymatikum Gyógyfürdő új fürdőrészlegét. A 12 milliárd forintos költségvetésű fejlesztés megduplázta a tizenkét éve megnyitott termálfürdő eddigi kapacitását.

A csaknem 2500 négyzetméteres új épületben családi és élményzóna, 12 méter magasból induló fedett csúszdákkal ellátott csúszdatorony várja a vendégeket. Emellett részben fedett gyógyvizes medencével, beépített medencebárral és napozóteraszos nyári öltözővel bővült a fürdő kínálata, és megújultak a zöldfelületek is. Az új fürdőegység különlegességének a Makovecz Imre rajzai alapján készült, a mitikus Atlantisz világát megidéző részleg számít, ahol egyedi szoborcsoportok, fényjátékok is elkápráztatják a látogatókat.

Az új fürdőrész megnyitásával változtak a Hagymatikum belépőárai is, de a bővülés mértékéhez képest csak minimális drágulásról van szó. A felnőtt napi belépők ára 4900-ról 5900 forintra változott. A gyermek, ifjúsági (25 éves korig) és nyugdíjas belépők (60 év felett) ára 3630-ról 4500 forintra drágult. A 2 felnőtt, 1 gyermek esetén váltható családi belépő díja eddig 10.625 forint volt, mától 12.900 forint, viszont a további gyermekenként fizetendő díj (1875 forint) nem módosult. Az Atlantisz világban a csúszdajegy ára 2000 forint.

16 órától továbbra is válthatók kedvezőbb árú jegyek. A délutáni felnőtt belépő ára 3200-ról 3900 forintra, a délutáni gyermek, ifjúsági, nyugdíjas jegy ára pedig 2300-ról 2900 forintra változott.

A kistérségben élőknek és a Makó kártyával rendelkezőknek jelentős árengedményt biztosítanak. Így például a felnőtt napijegy kistérségi kedvezménnyel 4130 forint, Makó kártyával 2450 forint. A diák, ifjúsági és nyugdíjas napijegy kistérségi kedvezménnyel 3150 forint, Makó kártyával 1815 forint. A kistérségi és a Makó kártyával megvásárolható belépők a főépületben lévő élmény- és gyógymedencék, a tanuszoda, valamint a gyermekvilág részleg igénybevételét biztosítják.

Hagymatikum fürdő új részlege Makón

A Hagyamtikum húsvétkor is üzemel, azonban egyes fürdők majd zárva lesznek a hosszú hétvégén. Erről itt olvashat.