• 2019-ben kezdődött el a szolnoki Tiszaligeti Strandfürdő fejlesztése, ami nem az eredeti ütemterv szerint halad.

  • Most a fejlesztés felpörgetését és befejezését ígéri a város polgármestere.

A szolnoki Tiszaligeti Strandfürdővel kapcsolatos videót tett közzé közösségi oldalán Szalay Ferenc, a város polgármestere. Ebben elhangzott, hogy a strand fejlesztése az utolsó szakaszába érkezett. Szolnok legjelentősebb turisztikai beruházása mostanra 90-95 százalékban elkészült.

A polgármester a városüzemeltetési társaság vezetőjét bízta meg azzal a feladattal, hogy a lehető leghamarabb befejeződjön a régóta húzódó beruházás. A videó szerint a befejező munkákhoz még további állami forrásra is számítanak.

A Tiszaligetben az 1960-as években nyitották meg a jelenlegi fürdő elődjét. 2018-ban jelentették be, hogy egy állami támogatás révén gyakorlatilag egy új fürdőt építenek a korábbi strand helyén. A fedett fürdőrésszel is rendelkező létesítményben 13 medence közül válogathatnak majd a vendégek.

Jelentős fejlesztésről van szó, hiszen már az indulásakor 7,7 milliárd forintos költséggel számoltak, amit később 10 milliárd forintra egészítettek ki. A beruházás 2019-ben elindult, akkor a kivitelezés idejeként 20 hónapot jelöltek meg, azonban különféle műszaki problémák miatt mind a mai napig nem tudták átadni a létesítményt. Egy tavaly februári cikkben 83 százalékos készültséget említettek a fürdő kapcsán.

látványterv a szolnoki tiszaligeti fürdőfejlesztésről

Mindenesetre a fürdő hiánypótló lenne, pláne annak fényében, hogy a patinás Tisza Szálló fürdőrészlege sem üzemel.