• Úgy tűnik, hogy nyárig biztosan zárva marad Szolnok patinás, de szebb napokat is látott szállodája.

  • Addig pedig a rövid időre újranyitott fürdőrészlegük sem használható.

2023 utolsó napjainak fürdős újdonsága volt, hogy hosszú szünetet követően újranyitották a szolnoki Tisza Szállóhoz tartozó termálfürdő részleget. Az újranyitást az tette lehetővé, hogy megjavították a termálkút elromlott szivattyúját. Ráadásul egy vadonatúj szauna beüzemelését is ígérték.

A fürdőrészleg december 27-i újranyitásakor meghatározott, akciósnak mondott jegyárak 30 napig voltak érvényben. Azonban az már nem derült ki, hogy mennyire emelkedtek volna a belépőárak, mert kevesebb mint egy hónappal később a szállót, a fürdőt és a közkifolyót is bezárták.

A bezárást a megnövekedett víz- és csatornadíjakkal indokolta a szálloda. Ugyanakkor magáról a zárásról sokáig sem a weboldalukon, sem a Facebook oldalukon nem kommunikáltak semmit. Utóbbit még most sem használják, viszont időközben a honlapjukra kikerült egy egysoros tájékoztatás, ami alapján pár hónapot még várni kell az újranyitásra. Mint írják: „Kedves Vendégeink! Szállodánk és Gyógyfürdőnk átmenetileg 2024.május 31-ig zárva tart! Megértésüket Köszönjük!”

termálmedence a szolnoki Tisza Szállóban

A szálloda évekkel ezelőtt egy kínai cég tulajdonába kerül. A Szoljon.hu még a januári bezárás kapcsán arról írt, hogy mivel a Tisza Szálló magántulajdonban van, a város mozgástere igen szűkös. „Az önkormányzat többször is egyeztetett már a megvásárlásáról, közvetített befektetőket is, ám megállapodni nem sikerült. Így komoly szakmai, pénzügyi befektetőt egyelőre nem lehetett bevonni a szálloda üzemeltetésébe” – tették hozzá.