• Bár sem a szálloda honlapján, sem a Facebook oldalán nem közölték, de egy helyi híroldal szerint már be is zárták a Tisza Szálló fürdőrészlegét.

  • Sőt, jelenleg maga a hotel is zárva tart.

Hosszú szünet után, tavaly év végén, a két ünnep között újra megnyitották a szolnoki Tisza Szálló termálfürdő részlegét. Az újranyitást azt tette lehetővé, hogy kicserélték a termálkút meghibásodott szivattyúját.

A Szol24 híroldal szerint azonban már be is zárták a fürdőrészleget. Mint írják, ennek oka az, hogy jelentősen megnövekedett a víz- és csatornadíj január 1-től. Ez azt jelenti, hogy a korábbi háromszázegynéhány forintról közel 1200 forintra nőtt a díj köbméterenként, legalábbis a szolgáltatóknak, cégeknek.

A költségek növekedését nem tudja kigazdálkodni a szolnoki Tisza Szállót üzemeltető cég. Elzárták a vizet, nem működik a közkifolyó (ez után is fizetniük kell a csatornadíjat) és bezárták a december végén nyitott fürdőt is. Pedig eredetileg azt is tervezték, hogy a fürdő kínálatát egy új szaunával bővítik. Maga a szálloda is zárva van, arra hivatkozva, hogy február 29-ig karbantartásokat végeznek.

A korábbi tervek szerint a termálfürdő az év elejétől kezdődően keddtől vasárnapig várta volna a vendégeket. A felnőtt fürdőbelépőt 2600 forintért, a nyugdíjas fürdőbelépőt 2300 forintért kínálták.

termálmedence a szolnoki Tisza Szállóban