• A tavalyi szezonhoz képest emelkednek majd a Földesi Termálfürdő jegyárai, de így is olcsók maradnak.

  • A családias jelleg megtartása mellett fejlesztenék a termálvizes strandot.

Debrecentől 35 kilométerre, Hajdúszoboszlótól 24 kilométerre található Földes nagyközség. A településen 1964-ben a termelőszövetkezet nyitott egy termálvizes strandot, ami – szezonálisan – azóta is üzemel, és jelenleg az önkormányzat tulajdona.

Hárommedencés strandról van szó, ahol a strandidényben úszómedence és két termálmedence várja a vendégeket. Utóbbiakat magas sótartalmú, alkáli-kloridos jellegű jódos-brómos vízzel töltik, ez a térségben megszokott, aranybarna színű termálvíz. Egyszerűbb kis strandról van szó, de sokan pont ezért szeretik, hiszen barátságos, kevésbé zsúfolt. Ráadásul a jegyáraik is igen kedvezőek.

S ha már a jegyárakat említjük, a település képviselő-testülete az év elején már tárgyalt a termálfürdő ide belépőárairól. Tavalyhoz képest lesz némi áremelés, de még így sem számítanak drágának a belépők. Az idei szezonban a nem helyi lakosoknak egy felnőtt belépő 1700 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 1000 forintba fog kerülni. 2 felnőtt, 1 gyermek esetén a családi jegy 3800 forint, 1 felnőtt, 2 gyereknél 3000 forint. A helyi lakosoknak mindebből továbbra is kedvezményt biztosítanak, de 16 óra után is olcsóbbak maradnak a belépőjegyek.

Jó hír a földesi fürdő kapcsán, hogy az önkormányzat a jövőben szeretne majd fejlesztéseket is megvalósítani, de úgy, hogy közben megőrizzék a termálfürdő családias jellegét. Erről Jeneiné dr. Egri Izabella, a település polgármestere beszélt a Cívishírnek.

„Ez egy szezonális strand, ezért ráfizetéses. Idővel szeretnénk egy gazdaságosabb megtérülést kialakítani, amely az egész éves működést jelentené, és ebben is nagyon fontos a geotermikus fűtési lehetőség. Szeretnénk fedett medencéket, köztük gyógyvizeseket is, továbbá biztosítani az úszási lehetőséget is” – említette a polgármester.

termálvizes medence Földes község fürdőjében

termálvizes medence a Földesi strandon

Hajdúsági Földes község termálfürdője

úszómedence a Földesi Termálstrandon

 

úszómedence a Földesi Termálfürdőben

A tavaly nyáron készült fotókat köszönjük Mázló Editnek!

Hajdú-Bihar legtöbb turistát vonzó termálfürdős településeiről itt olvashat.