• Május elsején megnyitja kapuit a Hungarospa hatalmas területen fekvő strandja.

  • A nyitónapra ingyenes koncertekkel, a nyitóhétvégére pedig különleges élményfürdős medencpartyval készülnek.

Az már hagyomány, hogy a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum hatalmas strandfürdőjét május elseje táján nyitják meg. Ez alól csak a pandémiai által érintett 2020-as szezonkezdet volt kivétel, de még 2021-ben is megnyitottak elsején.

Idén sem lesz ez másként, május elsején, egy szerdai napon vehetik birtokba a vendégek a strandot. Szintén már hagyomány, hogy a nyitónapon késő délután megtartják a Hungarosparty nevű rendezvényt. Ez majd 18 órakor fog kezdődni a mediterrán tengerpart medence hajószínpadán. A Hungarosparty keretében ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket. A 2024-es fellépők közé tartozik Krisz Rudi, a Dívák (Fésűs Nelly, Détár Enikő, Ladinek Judit). Továbbá Deniz és Orsovai Reni, valamint Yamina.

Sőt, idén majd lesz egy másik rendezvény is, május 4-én szombaton. Ezt nem a strandon, hanem az Aqua-Palace fedett élményfürdőben tartják 18 órától egészen hajnali 3-ig, Heinz Gábor „Biga” koncerttel és zenés éjszakai fürdőzéssel. Az vacsorát is magában foglaló éjszakai medenceparty külön belépővel látogatható.

Érdemes tudni, hogy május 1. és június 14. között még az előszezoni árak vannak érvényben a strandfürdőben. Ez azt jelenti, hogy a felnőtt fürdőbelépő 4300 forintba, a nyugdíjas napijegy 3600 forintba, a diák és gyermek belépő 3500 forintba kerül. (Ezek megegyeznek a tavalyi jegyárakkal!)

Az első időszakban az úgynevezett tradicionális strandrész medencéit vehetik birtokba a vendégek. A nyári tanítási szünethez közeledve fokozatosan üzemelik be az összes szabadtéri medencét. Az Aquaparkot idén május 30-án, a Prémium Zónát június 15-én fogják megnyitni.

Hungarospa tradicionális nagymedence

Lent megnézhetik Tóth László remek videóját a 2022-es strandnyitásról. Már csak azért is érdemes belenézni, mert ezen is látszik, hogy ilyenkor a szezon első napján mely medencéket üzemelik be.


Néhány termálfürdőben karbantartási szünettel indul az április. Ezekről itt tájékozódhat.