• Tavalyi jegyárakkal várják a Borgátán található termálfürdőbe érkező vendégeket.

  • Az idei évtől kezdődően az önkormányzat cége működteti a szezonálisan üzemelő fürdőt.

120 férfi, 127 nő, összesen 247-en élnek állandó jelleggel a Vas vármegyei, Sárvártól 17 kilométerre fekvő Borgátán a Belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy ez a legkisebb lélekszámú olyan település, ahol termálfürdő található. Borgáta egyébként a külföldi vendégforgalom terén ott van a tíz legnépszerűbb termálfürdős község között.

Sok más, hasonló méretű falu az elnéptelenedéssel küzd, azonban – ahogy nemrég írtuk – Borgátán töretlenül bővül a lakosságszám, 2020 és 2024 között 21,1 százalékos növekedést tudtak felmutatni. A növekvő lakosságszámban nyilván nagy szerepe van az 1968-ban megnyitott termálfürdőnek. A szabadtéri medencés fürdő történetében pedig komoly fordulópontot jelent az idei szezon, ugyanis a 90-es évek óta bérlő üzemeltette a létesítményt, mostantól azonban az önkormányzat cége veszi át a működtetést.

Ahogy tavaly februárban írtuk, a cél az egész éves nyitvatartás megteremtése. Egyelőre viszont még idényjelleggel lesz nyitva a borgátai termálfürdő, és a hozzá kapcsolódó kemping. Mindkettőben április 15-én, hétfőn indul az szezon.

Borgáta Termálfürdő termálmedencéi

A két termálmedencével, élménymedencével, úszómedencével és gyermekmedencével rendelkező fürdő jegyárai dunántúli viszonylatban rendkívül kedvezőnek számítanak. A felnőtt belépő ára 2500 forint, a nyugdíjas jegy 2200 forint, gyermek belépő (6-14 év között) 1300 forintért váltható. Záróra előtt 3 órával olcsóbb belépőket is kínálnak, de kicsit drágábban napi kétszeri belépésre jogosító jegyek is vásárolhatók.

Magyarország legújabb gyógyfürdőjéről itt olvashat.