• 2024-ben is évi két alkalommal kerül megrendezésre Hévízen a Holdfényfürdő.

  • A Tófürdő idei első éjszakai fürdőzését május közepén tartják.

Állítólag 40-50 évvel ezelőtt a Hévízi Tófürdőben rendszeresek voltak az éjszakai fürdőzések. Aztán ezek valahogy hosszú évekre kikoptak a gyakorlatból, pedig időközben országszerte rendkívül kedvelt programmá váltak az esti fürdőzések.

2021 szeptemberében tartottak először Holdfényfürdőt Hévízen, ennek során a tó egy kijelölt, kivilágított szakaszán biztosítottak fürdőzési lehetőséget. A koncepció láthatóan a kezdetektől fogva az volt, hogy ne pusztán meghosszabbított nyitvatartással várják a vendégeket. Ezért az elmúlt években ételkülönlegességekkel és zenés programokkal kötötték össze a rendezvényt. Ráadásul ezeket évente csak két alkalommal – tavasszal és ősszel – tartják meg, így van némi exkluzivitásuk is a Holdfényfürdőknek.

Nagyjából egy hónap múlva, május 17-én, pénteken immár a hatodik alkalommal rendezik meg a gyógytó esti fürdőzését. A vendégeket welcome drinkkel, szaunázási lehetőséggel is várják. A 19 és 23 óra közötti rendezvény sztárvendége pedig Lotfi Begi lesz.

A fürdőzésen csak 16 év felettiek vehetnek részt, az esti belépő ára egységesen 6500 forint. Mivel a résztvevők száma korlátozott, ezért érdemes elővételben megvásárolni a jegyeket, erre majd április végétől lesz lehetőség a Tófürdő honlapján. Egyébként már ismert 2024 második Holdfényfürdőjének az időpontja is, erre majd szeptember 13-án, szintén egy pénteki napon kerül sor.

Hévíz éjszakai fürdőzés