• A Kehida Termál és a Bogácsi Gyógyfürdő is fejlesztéseket tervez; közel járt az egymillió vendégéjszakához Hévíz, ahol jelentős beruházás kezdődik idén; megint megnyitják a Kék Lagúnát; olcsóbb jegytípus Nyíregyházán; felújították a csornai fürdőt; kutatási eredmények a fürdőgyógyászati kezelésekről.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Milyen éve volt tavaly a kehidakustányi Kehida Termálnak, illetve a Bogácsi Gyógyfürdőnek? Milyen fejlesztéseket terveznek idén és a következő években? A kehidai fejleményekről itt olvashat, a bogácsi évértékelést és terveket pedig itt találja.

Az elmúlt évben közel egymillió vendégéjszakát ért el Hévíz. A városvezetők alapvetően elégedettek ezzel az eredménnyel, hiszen számos nehézség – háború, energiaárak, infláció – hátráltatták tavaly is a turizmust. A település polgármestere pedig történelmi jelentőségűnek tartja a Tófürdő idén kezdődő felújítását.

Folytatódott az izlandi Kék Lagúna Termálfürdő nyitása-zárása. Múlt héten lávaömlés miatt bezárták, most szombaton újranyitották a fürdőkomplexumot. A mostani nyitásról itt talál további információkat.

Egész jó év elejei ajánlattal állt elő a Barack Thermal Resort. Ráadásul már a nyári csomagajánlataik is elérhetők, akár egész komoly kedvezményt is kaphatunk. Erről itt olvashat.

Olcsóbb jegytípust vezetett be a nyíregyházi Aquarius Élményfürdő. A belépő a termálvilág részlegbe biztosít csak belépést, cserébe kedvezőbb az ára a komplex belépőjegynél. Az olcsóbb jegytípust a szezonon kívüli időszakban lehet megvásárolni.

Május vége, vagy június eleje – ekkor várható a felújított Csornai Termálfürdő nyitása. Tavaly zárva volt a fürdő, ugyanis egy egész jelentős beruházást valósítottak meg. A különleges gyógyvízzel rendelkező fürdő újranyitásáról itt talál további információkat.

Úgy tűnik, hogy a fürdőkezelések egy kellemetlen női problémát is enyhíthetnek. Erről itt olvashat. Egy másik kutatásban pedig ízületi porckopás esetén vizsgálták a fürdőkúrák hatását. Ebben nem is az volt az érdekes, hogy hatásos volt-e (az volt), hanem inkább az, hogy mennyi idő kellett ehhez.

Bogács fürdő élményfürdő

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.