• Egyes fürdők nem emelnek idén árat; tavaly is sok vendége volt az Igali Gyógyfürdőnek; jelentős fejlesztés előtt a Hévízi Tófürdő; csúszik a parajdi termálfürdő nyitása; olcsóbb fürdőbelépők a hölgyeknek; minősített gyógyvízzel rendelkező fürdők.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Mostanában szerencsére már nem kizárólag fürdős áremelésekről lehet hallani. A legnagyobb hazai fürdőkomplexum például bejelentette, hogy idén is a 2023-as jegyárakkal várják a vendégeket, ráadásul fejlesztéseket is terveznek. Illetve van olyan fürdő – nem messze a Balatontól – ahol 2022 óta változatlanok a belépők árai.

Tavaly is nagyon jó éve volt az Igali Gyógyfürdőnek, közel jártak a teljes kihasználtsághoz. A fürdő marketingvezetője elmondta azt is, hogy milyen jellegű beruházásokban gondolkodnak, illetve mi lenne az, ami hatalmas lökést adhatna Igal fejlődésének.

A Hévízi Tófürdőnek tavaly közel 700 ezer vendége volt. Ez 8-10 százalékos bővülést jelent a 2022-es esztendőhöz képest. Ráadásul idén egy komoly fürdőfejlesztés is kezdetét veszi a Tófürdőben.

Csúszik a sós termálvizéről ismert parajdi wellness központ megnyitása. Még tavaly szeptemberben kezdtek egy komolyabb felújításba, eredetileg év végi nyitást terveztek, de akadt néhány nem várt feladat. Ugyanakkor a nyitás – újratervezett – ideje már nincs messze.

Hétfőtől egy ideig olcsóbb belépőjegyekkel várja a hölgyeket a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő. A kedvezménnyel azt a kellemetlenséget kompenzálják, amit a női zuhanyzó felújítása jelent. Ez amúgy korrekt megoldás a fürdő részéről, hiszen azért nem mindenhol megszokott az, hogy ilyen esetben árengedményt adnak.

Nemrég újranyitották az izlandi Kék Lagúna termálfürdőt. Egy ottani szakember szerint viszont elhamarkodott a nyitás, van ugyanis egy kockázati tényező, amit nem vettek figyelembe. Frissítés: újabb lávafeltörés miatt a fürdőt vasárnap bezárták.

Itt megnézheti, hogy merrefelé találhatók az országban minősített gyógyvízzel rendelkező fürdők.

Gyógyvizes medence az Igali Gyógyfürdőben

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.