• Nem minden fürdő emelt árat az elmúlt másfél-két évben.

  • A Balaton déli partjától nem messze fekvő Marcali Városi Gyógyfürdő 2022 szeptembere óta változatlan jegyárakat kínál.

A fürdők üzemeltetéséhez kapcsolódó költségek megugrása miatt az elmúlt két évben egész jelentős jegyáremelést tapasztalhattak a vendégek. Ugyanakkor idén már előfordult, hogy egy-egy fürdő változatlan belépőárakat hirdetett 2024 egészére vonatkozóan, például ezek közé tartozik a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum.

Viszont akad olyan gyógyfürdő is, ahol legutóbb 2022 szeptemberében változtak a belépőárak (akkor náluk 15-20 százalékos emelés volt), és az idei évnek is ezekkel a jegyárakkal vágtak neki. A Balaton közelében, a tó délnyugati részéről 14 kilométerre fekvő Marcali Városi Gyógyfürdőről van szó.

A fürdőben így jelenleg a napi teljes árú belépőjegy 3000 forint, 16 óra után 2100 forint. Gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak a napijegy 2100 forint, 16 órától zárásig 1600 forint. A helyi lakosoknak még ebből is adnak némi kedvezményt, a parkolás pedig ingyenes. Jelenleg – szezonon kívül – 10 és 19 óra között vannak nyitva a hét minden napján.

Marcaliban az 1970-es években találtak termálvizet és erre alapozva 2003-ban nyitották meg a termálfürdőt, amit 2009-ben fedett részleggel bővítettek. A termálvizük már régóta gyógyvíznek számít, 2022-ben pedig a gyógyfürdő címet is megszerezték.

A nátrium-hidrogén-karbonátos, kloridos jellegű gyógyvizükkel eredményesen kezelhetők a reumatikus, térd-csípő-gerinc ízületi bántalmak, egyes nőgyógyászati megbetegedések és idegrendszeri panaszok.

A fedett fürdőben úszómedence, tanmedence, gyógymedence és jacuzzi található, de gőzkabin, szauna és merülőmedence is a vendégek rendelkezésére áll. A jegyár az utóbbiak használatát is magában foglalja. A strandidényben mindez öt kültéri medencével is kiegészül.

Marcali termálfürdő fedett gyógymedence

Ide kattintva a nagykunsági termálfürdős kínálatról is olvashat.