• A hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum az év első tíz hónapjában több mint 1,4 millió vendéget fogatott, a város pedig már túl van az idei egymilliomodik vendégéjszakán.

  • A jövő évi belépőárak tekintetében fontos bejelentést tett a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója.

Múlt héten köszöntötték Hajdúszoboszlón az idei egymilliomodik éjszakát eltöltő vendéget. Az ennek apropóján rendezett eseményhez csatlakozott szállodák beneveztek egy-egy, éppen Hajdúszoboszlón üdülő turistát, akik részt vehettek a sorsoláson. Közülük végül a Hotel Aurum szállóvendégei lettek a szerencsés nyertesek és két éjszakás wellness kikapcsolódással gazdagodtak.

Hajdúszoboszló Televízió is beszámolt az eseményről (a videójukat a cikk végén nézhetik meg), s ebből kiderült, hogy 2023 eddigi részében 320 ezer szállóvendég révén jött össze az egymillió vendégéjszaka. Czeglédi Gyula polgármester elmondta, hogy a vidéki városok között idén eddig egyedül Hajdúszoboszló és Siófok érte el ezt a vendégéjszakaszámot.

A polgármester beszélt arról is, hogy folyamatos megújulással tudják megőrizni vonzerejüket az turisták körében. Ebbe a sorba tartozhatnak különféle beruházások, de itt említette a városi rendezvények kínálatát, továbbá a környékbeli programlehetőségeket is.

Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója a rendezvényen elmondta, hogy 2023 első tíz hónapjában több mint 1,4 millió vendég látogatott el a fürdőbe és közel 1,9 millió fürdőszolgáltatást értékesítettek. A Hungarospa egységei közül különösen jól teljesített az Aqua-Palace fedett élményfürdő, aminek a forgalma 4 százalékkal nőtt. A szálláshelyeik közül a Thermal Camping vendégéjszakaszáma 8 százalékkal, a Thermal Hotel vendégforgalma több mint 6 százalékkal bővült.

A vezérigazgató egy fontos bejelentést is tett. A Hungarospa vezetősége ugyanis úgy döntött, hogy 2024-ben nem fognak árat emelni. Jövőre is az idei árakkal várják a vendégeket. Remélik, hogy ez egy erős hívószó lesz a turisták számára.

Prémium Zóna fürdő a hajdúszoboszlói Hungarospában

Czegle-Pinczés Enikő elárulta azt is, hogy miként tudják változatlanul hagyni a jegyárakat. Ez annak köszönhető, hogy az idei évben több olyan fejlesztést is megvalósítottak, amelyek javítják a komplexum energiahatékonyságát. Ennek révén 2024-ben jelentősen csökkennek majd az energiaköltségeik.