• Az eredeti tervek szerint már 2023 végén újranyitották volna a parajdi Wellness Centert.

  • A szeptemberben kezdődött munkák viszont elhúzódtak, de remélhetőleg már nem kell sokat várni a nyitásra.

2015-ben egy egész évben működő fedett fürdőt adták át Erdélyben, a Sóvidék központjának számító Parajdon. A Wellness Center fő vonzerejét a sós termálvízzel töltött medence jelenti, de mellette édesvizű medence, gyermekmedence, két jacuzzi, valamint infraszauna, két finn szauna, gőzfürdő is a vendégek rendelkezésére áll.

A fürdő az elmúlt években évi 120-140 ezer látogatót vonzott. A sós gyógyvizük főként mozgásszervi, ízületi panaszok esetén lehet hatásos, de enyhíthet egyes bőrgyógyászati, nőgyógyászati problémákat és kedvezően hat a légúti megbetegedésekre is.

A létesítményben korábban is voltak rövidebb karbantartási leállások, azonban tavaly szeptember 18-án egy komolyabb felújítás vette kezdetét. Korábban úgy számoltak, hogy ezek a munkák két-három hónapot vesznek igénybe, azaz év végére újranyithat a fürdő. Erre azonban nem került sor.

A Sóvidék Tv – cikk végén megtekinthető – videójából kiderül, hogy a javítások során nem várt problémákba ütköztek, emiatt nem volt tartható a korábbi határidő. Ugyanakkor nincs messze az újranyitás, várhatóan februárban már megnyitják a Wellness Centert. A felújítást egyébként Parajd község önkormányzata saját forrásból finanszírozza.

medencék a parajdi Wellness Centerben

A lenti videóban a felmerült problémákra nem térnek ki részletesebben, de a Székelyhon.ro még ősszel arról írt, hogy a felújítás közben szerkezeti problémák is adódtak az épületben, voltak olyan oszlopok, amelyeket statikailag meg kellett erősíteni. A föld mélyéről kiszivattyúzott sós termálvíz miatt ugyanis a megszokottnál fokozottabb korróziónak vannak kitéve az épületelemek.