• Egyes termálfürdők az év elején ejtik meg a szükséges karbantartási munkákat.

  • Néhol ez csak négy napig tart, de olyan fürdő is akad, ahol több mint egy hónapig lesz üzemszünet.

Az elmúlt évhez hasonlóan ismét január elején végzik el az éves karbantartási munkákat a Gyomaendrődön található Liget Gyógyfürdőben, azonban a 2023-as esztendőhöz képest most majd előbb nyitnak újra. Ugyanakkor ez is azt jelenti, hogy mától, azaz január 8-tól egészen 31-ig zárva lesznek és február első napjától kezdődően várják ismét a fürdőzőket.

A Siklósi Termálfürdőben szintén ma, január 8-án kezdődik karbantartási leállás. Náluk többet kell várni az újranyitásra, ugyanis majd csak február 16-tól látogatható a termálfürdő.

A Miskolctapolca Barlangfürdő januári üzemszünetéről már írtunk. Szintén a mai naptól lesz zárva a Barlangfürdő és az Aquaterápia is. Utóbbit január 22-én, a fürdőrészleget pedig január 26-án nyitják újra.

Rövidebb leállás lesz a párkányi Vadas Thermal Resort wellness központjában. Az üzemszünet ebben a fürdőben is január 8-án startol, de csak csak csütörtökig tart, így január 12-én, most pénteken már nyitnak is.

Más fürdőkben már korábban elkezdődött a téli üzemszünet. A Tiszaörsi Termálfürdő december 31-én volt utoljára nyitva, elseje óta átmenetileg zárva tartanak. Az újranyitás időpontját még nem közölték (tavaly egyébként februárban nyitottak).

A tóalmási Szent András Gyógyvizes Strandfürdőben december közepén kezdődött el a téli leállás, bár a két ünnep között két napra kinyitottak. A tervek szerint január 15-ig tart a gyógyvizes strand üzemszünete.

termálvizes medence

Csúszik a sós gyógyvizéről ismert parajdi Wellness Center újranyitása. Erről itt olvashat bővebben.