• Tavasszal átadják az idei év legnagyobb fürdős újdonságát; jó évet zártak a nyíregyházi fürdők; újranyitották a Kék Lagúna fürdőt; a gyógyvizes medencefürdő hatásai; strand a Hévízi-lefolyónál; nagykunsági termálfürdők.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Az idei esztendő legnagyobb fürdős újdonságára már nem kell sokat várni. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, akkor még a tavasszal átadják a makói Hagymatikum új fürdőegységét. Erről itt olvashat további részleteket.

Egyes fürdőkben áremeléssel indult a 2024-es év. A fővárosi fürdők többségét működtető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. január 8-tól változtatja meg az árait. Az egyik termálfürdőjük belépőárai (most) nem emelkednek, illetve eltérő emelés lesz a nagy műemlékfürdőkben és azokban a fürdőkben, amiket inkább a hazai vendégkör látogat. A Zsigmondy Klubkártyával megvásárolható belépők ára egyelőre nem változik.

Egész jó éve volt a Nyíregyháza sóstógyógyfürdői településrészén működő fürdőknek. Az élményfürdőben, a parkfürdőben és a tófürdőben tavaly együttesen közel 360 ezer vendéget fogadtak. Jó hír, hogy elkezdtek visszatérni a külföldi vendégek is.

Szombaton újra megnyitották az izlandi Kék Lagúna termálfürdőt. Egy hónapon belül immár másodszor, hiszen a korábbi újranyitást gyorsan felülírta a láva feltörése. Egyébként még mindig nem lehet azt mondani, hogy elmúlt egy újabb lávafeltörés veszélye.

Milyen betegségeknél javasolják a gyógyvizes medencefürdő alkalmazását? Nyilván ez az adott gyógyvíz javallataitól is függ, ennek ellenére van néhány egészségügyi probléma, amelyeknél ez a kezelési mód általánosságban ajánlható. Itt talál erről további információkat.

A Nagykunságban található termálfürdőkkel gyakorlatilag nem lehet melléfogni. Mindegyik nagyon jó szolgáltatást nyújt a saját kategóriájában, a jegyáraik pedig értékarányosak. A nagykunsági fürdőkről itt olvashat bővebben.

Hallott már arról, hogy egykor kiépített strandfürdőt terveztek a Hévízi-lefolyóhoz? Nem egy kósza ötlet volt, hiszen minisztertanácsi rendeletet is kiadtak a strand építésétől.

Hévízi-lefolyó légi felvétel

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.