• Közel 360 ezer vendég kerete fel 2023-ban a sóstói tó- és parkfürdőt, valamint az Aquarius Élményfürdőt.

  • A nyíregyházi élményfürdő az országban az elsők között szerzett 5 csillagos minősítést.

A fürdők szempontjából a 2023-as esztendő nem volt egyszerű az energiaválság miatt, ráadásul a nyári időjárás sem bizonyult kedvezőnek, főleg júniusban. Ennek ellenére a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn működő fürdőknek tavaly sikerült elérni a tavalyelőtti számokat a látogatottság terén – olvasható a város honlapján.

„Az élményfürdőben és a parkfürdőben összesen 320 ezer vendéget fogadtunk, a tófürdőben 30-33 ezer vendéget, ez utóbbi kicsit elmaradt a 2022-es évtől, itt sokkal nagyobb volt az időjárás hatása, hiszen hidegben oda kevesebben mennek. De sikerült ezt a veszteséget kompenzálni az élmény- és parkfürdőben” – nyilatkozta Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Nyáron a tó- és parkfürdő a legnépszerűbb, utóbbi a strandszezon idején az élményfürdővel egybenyitva üzemel. Szeptembertől már csak az Aquariust lehet látogatni, ahol pedig számos újítást vezettek be.

„Mindennapossá tettük az ingyenes szaunaprogramokat. Nyugdíjas napokat hirdettünk – korábban csak egy nap volt, amikor a nyugdíjas vendégeink kedvezményesen látogathatták a fürdőt. Indítottunk két akciót, amely során külön lehetett jegyet venni a termál részlegbe, illetve bevezettünk egy új szolgáltatást: a szombat esti éjszakai szaunaprogramokat, amelyek már az első pár alkalommal is nagyon nagy sikernek örvendtek. Ezt folytatni is fogjuk. Ráadásul elindítottuk az online jegyértékesítést, amely – úgy látjuk – elnyerte a vendégek tetszését. Ennek a további népszerűsítését célul tűztük ki magunk elé” – emelte ki Matavovszky Dániel.

Nyíregyháza Aquarius éjszakai fürdőzés

A hazai vendégek mellett Romániából, Szlovákiából és Lengyelországból is sokan érkeztek Nyíregyháza fürdőibe, így ezek fontos turisztikai attrakciói a városnak. „Természetesen folyamatosan mérjük a vendégek összetételét: nyíregyházi, nem nyíregyházi, külföldi, azon belül melyik ország. Alapvetően nincsen nagy változás, de úgy néz ki, hogy a Covid után a külföldi vendégek is visszatértek” – tette hozzá a vezérigazgató.

A kedvező visszajelzések közé tartozik az Aquarius Élményfürdő kapcsán, hogy 2023-ban ismét 5 csillagos minősítést kaptak. Az új rendszer keretében a nyíregyházi volt az egyik első fürdő, amely 5 csillagos minősítést szerzett.