• A Zsigmondy Klubkártyával továbbra is kedvezményes áron vásárolható belépőjegy három budapesti műemlékfürdőbe.

  • A klubkártya éves díja gyorsan megtérül, így érdemes igényelni, vagy meghosszabbítani.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tizenegy évvel ezelőtt, 2013-ban vezette be a Zsigmondy Klubkártyát. A céljuk az volt, hogy megfizethető belépési lehetőséget kínáljanak a Gellért és a Széchenyi fürdőkbe a hazai vendégkör számára, mivel ezek már akkor is a legdrágább fővárosi fürdőknek számítottak. A kedvezmény körét idővel kiterjesztették a Rudas Gyógyfürdőre is, így a klubkártya már három fürdőbe érvényes.

A kártya kiváltása és a hosszabbítási díja a kezdetektől fogva 5000 forintba kerül. Az első néhány évben a kártya érvényessége még naptári évre szólt (tehát január 1-jétől december 31-ig), de most már nincs ilyen kötöttség, a kiváltástól számított egy éven át használható.

A Zsigmondy Klubkártyával rendelkező vendégek továbbra is 4 órás belépőjegyet vásárolhatnak a három említett gyógyfürdőbe. Az árat tavaly emelték, de a 2024 elejei áremelés nem érinti, azaz még inkább megéri kiváltani. Hétköznap 4000 forintért, hétvégén pedig 4500 forintért vásárolhatunk 4 órás belépőt a három fürdőbe. (A Széchenyi és a Gellért fürdőkben a „hétköznap” hétfőtől csütörtökig tart, így már pénteken is a hétvégi jegyárak vannak érvényben).

A Zsigmondy Klubkártya meghosszabbítására mindig a lejáratot követő 60 napig van lehetőség a Széchenyi, Gellért és Rudas fürdők pénztáraiban. Akik már rendelkeznek kártyával, azoknak érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, mivel ezáltal elkerülhető az új klubkártya kiváltásával járó – kissé bürokratikus – adminisztráció.

termálmedence a Gellért Gyógyfürdőben

Teljesen új Zsigmondy Klubkártya igénylése

Akik még nem rendelkeznek klubkártyával, vagy már túllépték az említett 60 napos határidőt, azok a Budapest Gyógyfürdői Zrt. ügyfélszolgálatán (1146 Budapest, Állatkerti körút 9-11., bejárat a Kós Károly sétány felől) intézhetik el ezt a nyitvatartási időben (hétfőn 7:15-15:00, kedden 10:30-18:00, szerdán 7:15-15:00, csütörtökön 10:30-18:00, pénteken 8:00-15:00; ebédidő: 12:00-12:30 óra között).

A klubkártyán fénykép is szerepel, a szükséges fotót a helyszínen készítik el. Ne felejtsék otthon személyi igazolványukat és magyarországi lakcímkártyájukat, mivel ezek szükségesek a klubkártya kiváltásához. Az új kártya várható elkészítési ideje 4 hét.

Fontos tudni, hogy a kártyát csak az adott személy használhatja, tehát nem lehet átruházni. Ezenkívül, a kártya csak napi egy belépésre jogosít. Ha a látogató túllépi a 4 órás időtartamot, akkor a fürdő hétvégi jegyára és a 4000/4500 forintos belépőár közötti különbséget kell kifizetni túlfürdési díjként.

Széchenyi Gyógyfürdő Budapest

A klubkártyáról minden egyéb információt megtalál a Budapest Gyógyfürdői Zrt. honlapján.