• A Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő vendégeinek kétharmada a három nyári hónapban érkezett, a vendégéjszaka-számunk már kiegyenlítettebb volt, ennek közel fele realizálódott a nyáron – mondta el a tavalyi évük kapcsán Jacsó Zoltán, a Bogácsi Thermálfürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

  • A szakembertől megtudtuk azt is, hogy milyen fejlesztéseket terveznek a fürdő és a szálláshelyeik kapcsán.

– Tavaly február közepén azt nyilatkozta nekünk, hogy nagyon jól indult a 2023-as évük. Az év egészét nézve hogyan alakult a forgalmuk?
– Éves szinten a fürdő forgalmunk csupán 2 százalékkal, a vendégéjszakáink száma viszont 10 százalékkal nőtt.

– Egyébként önöknél az egész éves forgalom alakulása mennyire függ a nyári szezontól?
– A fürdővendégeink kétharmada a három nyári hónapban érkezett. A vendégéjszaka-számunk már kiegyenlítettebb volt, ennek közel fele realizálódott a nyáron.

– 2021 nyarán adták át a fedett élményfürdőjüket. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez mennyire teljesítette az előzetes várakozásaikat?
– Nyáron népszerűbbnek bizonyult, mint ahogy vártuk, télen pedig jelentős vendégszám növekedést hozott az új létesítmény, még a szállásainkon is.

Fedett élménymedence Bogácson

– Az idei évre készülnek valamilyen fejlesztéssel, újdonsággal?
– Várhatóan tavaszra elkészül a kemping felújítása, amelynek része 90 darab lakókocsi beálló szilárd burkolattal való kialakítása. Ezen felül egy új közlekedő utat építünk, valamint a csapadékvíz-elvezetést is fejlesztjük. A Termál szálló külső festése és a teraszok felújítása is tavaszra várható. A Jurta üdülőközpontban parkolókat alakítunk ki, továbbá folytatjuk az apartmanjaink belső felújítását, de tervezzük a Jurta apartmanok klimatizálását is.

– Kicsit távolabbra tekintve, a következő 2-3 évben várhatók további beruházások akár a fürdőt, akár a szálláshelyeket illetően?
– Idén év végén egy új kemping fogadó-, illetve recepciós épület építését kezdjük meg önerőből. Elnyert turisztikai pályázatból a terveink szerint a következő fejlesztéseket kezdjük majd el az év végén: új vízi játszótér csúszdákkal, és további vizes attrakciókkal, sodrófolyosót építünk be a meglévő strandmedencébe, valamint részleges fedést kap az ikermedence és a pillangó medencék. Mindezen túl új vizesblokkot is építünk. Egy energetikai pályázatot is benyújtottunk, aminek még nem történt meg az elbírálása, ebben napelemek, automatizálás, tartalék termálkút, valamit a vízforgató rendszerek cseréje szerepel.

gyógyvizes medence Bogácson