• A 11 igénybe vehető fürdőkezelés közül egyet kizárólag a 18 év alattiak számára támogat a társadalombiztosítás.

  • A többi kezelés – indokolt esetben – bárki számára elérhető a tb-vel szerződött fürdőkben.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő támogatásával évente kétszer 15 alkalommal vehetünk részt fürdőkúrán, ha ezt egy szakorvos indokoltnak tartja. Ilyen esetekben a kezelések nem ingyenesek, a betegnek úgynevezett önrészt kell fizetnie. Azonban így is kedvező áron érhetők el a szolgáltatások, és egyes fürdők időnként akciókat is kínálnak, amelyekről a Termál Online-on rendszeresen találhat információkat.

A támogatott kezelésekhez érvényes TAJ kártya szükséges. A kúrák során napi négyféle kezelést lehet igénybe venni. Érdemes tudni, hogy az évi kétszer 15 alkalom bizonyos esetekben meghosszabbítható, erről részletesebben itt írtunk.

Az ellátások azokon a gyógyfürdőkben, illetve gyógyfürdőnek nem minősülő közfürdőkben vehetők igénybe, amelyeknek érvényes szerződésük van az egészségbiztosítóval. Nem minden gyógyfürdő kínálja az összes kezelést a 11-ből, egyes helyeken csak hármat-négyet lehet igénybe venni.

Jelenleg a következő 11 fürdőgyógyászati kezelés érhető el támogatással. A kezelések nevére kattintva további információkat olvashat róluk.

Gyógyvizes gyógymedence

Gyógyvizes kádfürdő

Iszappakolás

Súlyfürdő

Szénsavas kádfürdő

Orvosi gyógymasszázs

Víz alatti vízsugármasszázs

Víz alatti csoportos gyógytorna

Komplex fürdőgyógyászati ellátás

18 év alattiak csoportos gyógyúszása

Szén-dioxid gyógygázfürdő

élményelemekkel felszerelt gyógymedence